Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se dorește modificarea în totalitate a Codului Rutier: „Șoferii care rămân fără permis își vor putea CUMPĂRA dreptul de a conduce!”

in Articole

Potrivit unui proiect de lege care dorește modificarea în totalitate a Codului Rutier, șoferii care rămân fără permis își vor putea răscumpăra punctele de penalizare, astfel încât, cei care au bani, vor putea evita să cumuleze cele 15 puncte care conduc automat la suspendarea dreptului de a conduce.

afla-cum-iti-poti-schimba-permisul-de-conducere-online-127540

Articolul 401 din proiectul legislativ depus la Senat pentru dezbatere și înregistrat cu nr. B710 din data de 22.12.2015 se referă la răscumpărarea fiecărui punct de penalizare:

„Art.401 – (1) Fiecare punct de penalizare aplicat poate fi răscumpărat până în momentul în care a intervenit de drept, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, ca măsură administrativă, iar contravenientul face dovada achitării amenzii contravenționale aplicate prin procesul-verbal respectiv.
(2) Un punct de penalizare reprezintă valoric un punct amendă”.

Astfel, un punct de penalizare va putea fi cumpărat, iar valoarea unui punct va fi egală cu valoarea unui punct-amendă. În prezent, un punct-amendă valorează 105 lei, reprezentând 10% din salariul minim pe economie.

Polițiștii s-au arătat nemulțumiți de prevederea care le va permite celor cu bani să continue să comită contravenții și să își păstreze permisele de conducere.

„Cei cu limuzine vor opri și staționa unde doresc, vor continua să vorbească la telefon, nu se vor încadra pe banda corectă și exemplele pot continua. Ei bine în cazul acestora, acest sistem cu puncte de penalizare ar trebui ca în momentul în care acumulează 15 puncte de penalizare, deci și-a făcut un obicei să încalce legea, în mod normal ar trebui să rămână fără permisul de conducere, din moment ce sancțiunile pecuniare nu-l afectează. Numai că așa ceva nu se va mai întâmpla, cei ce au posibilități financiare își vor putea plăti aroganța și disprețul față de regulile de circulație. În concluzie, dacă noul cod rutier va fi adoptat în această formă, în România aroganța și disprețul față de lege vor putea fi cumpărate”, noteaza politisti.ro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate