Se emite o nouă serie bancnote de un leu, pe care va scrie „Săracule!”

in Articole

BNR a anunțat o nouă emisie monetară precum și o modificare destul de substanțială a uneia din cele mai folosite bancnote din România, cea de un leu. Astfel, pe bancnotă va apărea chipul lui Nicolae Iorga un pic modificat și o inscripție simplă care să-i aducă aminte românului cine este.

bancnota_saracule2

„Totodată am zis să facem și o serie de economii și nu vom mai pune vreun element de securitate pe bancnotele de un leu, că oricum nu valorează mai nimic. Trebuie să fii prost să încerci să falsifici o bancnotă de 1 leu, râde lumea de tine”, a declarat viceguvernatorul BNR, Adrian Vasilescu.

Tot pe aceeași linie a economisirii, textul „Săracule!” nu va mai fi imprimat în relief ci scris cu carioca de o serie de angajați de la Dragonul Roșu. Când scrisul se va șterge bancnota va deveni invalidă. Mesaje similare vor fi puse și pe monedele de 50 de bani, pe care va scrie „Du-te, mă, la muncă” și pe cele de 10 bani pe care va scrie „Nu fi prost, nu mai da bani la cerșetori, prostule”.

Citeste mai mult aici

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.