Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se interzice accesul adolescenților sub 16 ani pe rețele sociale precum Facebook și Twitter.

in Informatica

Un nou proiect de legislație europeană ar putea interzice accesul adolescenților sub 16 ani pe rețele sociale precum Facebook și Twitter.

Ar putea părea o decizie foarte radicală, dar argumentele pentru astfel de măsuri sunt cu siguranță ancorate în intenții bune. Totul a pornit de la nivelul sporit de agresivitate online care în ultimii ani a făcut tot mai multe victime. În contextul în care anumiți adolescenți sunt agresați online constant cu consecințe dramatice, chiar până la punctul sinuciderii, este din ce în ce mai evident că rețeta actuală nu funcționează, scrie playtech.ro.

Proiectul este într-un stadiu destul de avansat, iar dacă va fi aprobat se va aplica la nivelul întregii Uniuni Europene. Ca urmare, tinerii din România se vor afla și ei printre cei afectați de aceste măsuri. Nu a trecut mult timp până când știrea a fost preluată de foarte multe publicatii online, iar șansele ca ea să se materializeze nu sunt deloc mici. Alternativa ar implica un acord din partea părinților. Astfel, dacă un părinte își asumă că monitorizează activitatea copilului său online sau are încredere foarte mare în el, pentru unii adolescenții s-ar putea ca nimic să nu se schimbe.

De partea cealaltă a baricadei, mai mulți experți în securitate online și membrii ai unor organizații pentru siguranța pe internet și-au vociferat dezaprobarea pentru astfel de măsuri. ,,Internetul poate reprezenta un mod prin care copii să obțină ajutorul de care au nevoie când suferă de abuz, când locuiesc cu membri ai familiei dependenți de droguri și alcool sau când caută suport confidențial de la membri ai comunității LGBT, iar acestea sunt doar câteva exemple.” Pe Twitter, mai multe persoane au detaliat experiențe în care, datorită rețelelor sociale au trecut peste experiențe dramatice deoarece au intrat în contact cu persoane și comunități de oameni care au trecut prin ceva similar. Practic, au fost ajutați să-și dea seama că nu sunt singuri pe lume.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Informatica

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate