Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se maresc salariile cadrelor didactice! Cresc în 6 etape (cu câte 5% /etapă), din martie 2015.

in Evenimente

Un acord semnat între Guvernul Ponta și sindicatele din învățământ prevede ca salariile cadrelor didactice să fie majorate în șase etape cu câte cinci la sută. Prima majorare a fost în martie 2015, iar ultima va fi, potrivit înțelegerii, în octombrie 2017.

Calendarul majorărilor salariale:

– 5% – martie 2015
– 5% – septembrie 2015
– 5% – aprilie 2016
– 5% – octombrie 2016
– 5% – ianuarie 2017
– 5% – octombrie 2017

Totodată, în următorii 2 ani, salariul personalului nedidactic ar urma să crească în medie cu 35 la sută.

Acordul mai prevede deblocarea a cel puțin 2500 de posturi didactice auxiliare și nedidactice din unitățile de învățământ preuniversitar: 1250 de posturi pe parcursul acestui an școlar, iar restul pe parcursul anului școlar 2015-2016.

Guvernul se angajează să nu rețină în anul acesta și în următorii 2 ani sume din finanțarea de baza a cadrelor didactice și auxiliare și să aloce anual un buget pentru desfăsurarea competițiilor naționale pentru proiecte de cercetare, dezvoltare si inovare.

Acordul mai prevede posibilitatea pensionării, la cerere, a personalului didactic de predare care are o vechime efectivă în învățământ de cel puțin 34 de ani, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.

Acordarea anuală, prin Legea bugetului de stat, a posibilității folosirii soldurilor unităților din învățământul universitar, după cum urmează:

  • 10% în 2015
  • 20% în 2016
  • 40% în 2017
  • 75% în 2018

Din soldurile deblocate, minim 75% vor fi folosite anual pentru investiții.

Acordul a fost semnat de premierul Victor Ponta, impreuna cu 8 ministri.

sursa: ziarulunirea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate