Se modifica codul fiscal de maine! Avantaje si noutati pentru agricultori!

in Agronomie

Un act normativ care introduce noutăți în legislația fiscală va intra în vigoare începând de sâmbătă, potrivit Avocatnet. Documentul stabilește ca persoanele fizice care obțin venituri din activități agricole pentru care venitul anual se stabilește pe baza de norme de venit vor beneficia, in anumite condiții, de reducerea normei de venit.

AGRICULTORILegea 54/2015, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 198 din 25 martie 2015 si care va intra in vigoare pe 28 martie va aduce cateva completari Codului fiscal.

Actul normativ stabileste ca persoanele fizice care desfasoara activitati agricole pentru care venitul anul se stabileste pe baza de norme de venit si care au inregistrat pierderi cauzate de inundatii, seceta etc. vor beneficia in anul fiscal curent de reducerea normei de venit proportional cu pierderea respectiva.

„In cadrul anului fiscal curent pentru veniturile realizate de persoanele fizice, individual sau intr-o forma de asociere, in cazul in care s-au inregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale precum inghetul, grindina, poleiul, inundatiile, ploaia abundenta, seceta, precum si a celor produse de animalele salbatice, care afecteaza peste 30% din suprafetele destinate productiei agricole vegetale/animale detinute, norma de venit se reduce proportional cu pierderea respectiva”, se mentioneaza in actul normativ care se va aplica de sambata.

De asemenea, constatarea pagubelor si evaluarea pierderilor se va realiza la cererea persoanelor fizice/asocierilor fara personalitate juridica, care desfasoara activitati agricole pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit, de o comisie numita prin ordin al prefectului judetului/municipiului Bucuresti, la propunerea directorului executiv al directiei agricole judetene/municipiului Bucuresti, comisie formata pe plan local din urmatorii membri:

  • un reprezentant al primariei,
  • un specialist al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura,
  • un reprezentant al directiei agricole judetene/municipiului Bucuresti,
  • un reprezentant al directiei generale regionale a finantelor publice din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala

Avocatnet.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*