Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se schimbă regulile de înmormantare! Noua lege prevede amenzi imense pentru cei care nu respectă aceste reguli!

in Stiri online

Guvernanții schimbă regulile de înmormântare. Din noiembrie 2016 există o lege funerară, dar prevederile urmează să se aplice din această toamnă. Hotărârea de Guvern prevede și amenzi pentru cei care nu respectă noua legislație.

Mortul trebuie dus la groapă în decurs de 36 de ore de când s-a pronunțat decesul, iar nesupunerea atrage după sine amenzi cuprinse între 500 și 10.000 de RON.

De asemenea, firmele de pompe funebre trebuie să aibă specialiști care să ”înfrumusețeze” persoana decedată. Legea stabilește clar și că fotografiatul și filmatul celui trecut în neființă este strict interzis, fără acordul familiei.

”Medicii de la Direcția de Sănătate Publică se ocupă de controale, împreună cu polițiștii. Toate familiile sunt obligate să încheie contract cu o firmă de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua și data morții. Și în funcție de asta și când are loc înmormântarea. Sincer să fiu, n-am auzit până acum ca cineva să înhumeze decedatul în 36 de ore. Cred că o persoană de la Ministerul Sănătății a pus cifra greșit. Pentru că este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira în toiul nopții”, continuă Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare din România pentru click.ro.

Rămâne de văzut în ce măsură se vor aplica și respecta aceste prevederi, ținând cont că unele dintre ele intră în conflict cu tradiții vechi de înmormântare românești.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate