Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Secrete de la bunica: Cum prepari murăturile ca să rămână tari și crocante

in Retete

Toamna vine peste noi şi fiecare gospodină se gândeşte la ce va avea în cămară la iarnă. Murăturile nu trebuie să lipsească, merg de minune cu mâncărurile grase din timpul iernii, rezistă în timp şi păstrează calităţile curative ale legumelor proaspete.

Pentru ca murăturile să rămână tari, puteţi încerca una dintre aceste metode:

– Adăugaţi 2-3 căţei de usturoi, pe lângă gustul deosebit, murăturile vor rămâne tari.
– Dacă alegeţi să pregătiţi o reţeta de murături în sare, atunci nu încălziţi saramură, astfel acestea vor rămâne crocante.
– Cu cât se va pune mai mult hrean, cu atât murăturile vor fi mai tari.

Pentru murăturile în oţet, folosiţi doar oţet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele în saramură, este recomandată sare grunjoasă, neiodată.

Totodată, pentru saramură, ţineţi minte că la un litru de apă se adaugă între 30 – 65 g de sare grunjoasă. Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată o puteţi verifică cu ajutorul unui ou: dacă această este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafaţa lichidului.

Pentru murăturile în oţet, acesta se va dilua în proporţie de 1/3 cu apă, scrie gustos.ro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Retete

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate