Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SECRETELE PROTECȚIEI SOLARE

in Sanatate

O cremă de protecție solară îți apără pielea și o ajută să capete un bronz frumos și îndelungat. Asta știe toată lumea. Însă cremele de protecție solară ascund și alte secrete.

Cremele solare au o durată lungă de conservare. Dacă cele mai multe cosmetice expiră într-un an sau doi, cele de protecție solară pot avea și trei ani de garanție. Poți păstra crema de la un an la altul, cu condiția să nu-și schimbe culoarea sau mirosul

Bronzul și arsura pielii nu se capătă doar stând la soare fără protecție. Sunt multe aspecte legate de soare de care e bine să ținem cont atunci când ne expunem la soare dacă vrei să-ți menții pielea sănătoasă, frumoasă și hidratată, iar soarele să devină prietenul tău.

LA UMBRĂ NU EȘTI ÎN SIGURANȚĂ

Sub umbrelă pielea nu este total protejată. Umbrela blochează doar 20% din razele UV/ Unde mai pui că razele care cad pe nisipul din jur sunt reflectate și astfel te poți bronza sau arde chiar sub umbrelă! Prin urmare, chiar dacă nu stai în plin soare trebuie să-ți protejezi pielea cu crème.

NICI HAINELE NU PROTEJEAZĂ PERFECT

Avem nevoie de protecție solară inclusiv sub haine dacă sunt deschise la culoare sau au o țesătură mai rară. Sună ciudat, dar șansele de a te bronza prin tricoul sau rochia albă sunt destul de mari. Îmbrăcămintea de culoare deschisă asigură o protecție echivalentă cu SPF 4-9. Culorile mai închise și strălucitoare oferă o protecție mai mare. Dacă vezi prin haină atunci când o ții în lumină, înainte de a o îmbrăca, aplică o cremă de protecție solară.

BARIERĂ TRAINICĂ

Există cazuri în care, deși aplici o cremă de protecție solară cu regularitate, tot te arzi. În aceste situații fie nu aplici o cantitate suficientă de cremă, fie trebuie să faci ceva mai mult pentru a-ți proteja mai mult pielea. Unii dermatologi recomandă acestor persoane să aplice crema de protecție în fiecare noapte, timp de o lună înainte de expunerea la soare. Ei susțin că efectul acestor crème se cumulează, sporind capacitatea de protecție a cremelor folosite atunci când are lor expunerea la soare.

ATENȚIE LA UVA!

Știai că și atunci când nu ne bronzăm, pielea expusa la soare se poate rida și păta? Razele UVB determină arsura și, prin urmare, stimulează melanina să apere pielea. Însă cele UVA nu te bronzează, dar ajung mai adânc în piele și provoacă îmbătrânirea prematură a mâinilor, de pildă. Ceea ce nu știu mulți este că radiațiile UVA sunt același pe tot parcursul anului, chiar și sub cerul plumburiu de ianuarie. Din acest motiv, crema de zi trebuie să aibă un factor de protecție cât mai ridicat, indiferent de anotimp.

VITAMINA D ȘI PROTECȚIA

Mulți spun că protecția solară împiedică sinteza de vitamina D și, din acest motiv, renunță la aceste crème. Însă această vitamină se poate obține în doar 15 minute de expunere la soare cu mâinile și fata, dar după această perioadă pielea trebuie protejată.

CREMA DE SOARE ESTE BUNĂ CA ANTI-ÎMBĂTÂNIRE

Cel mai bun mod de a preveni ridurile, petele maronii și prorii dilatați este să folosești o cremă cu protecție solară. Din acest motiv, crema de protecție solară este cea mai bună cremă antirid. Însă ea este o cremă de prevenție, nu de tratament. Odată ce au apărut toate aceste probleme, ai nevoie de o cremă  care să repare toate aceste daune.

TRATAMENT ANTIACNEE

Ezistă mitul că soarele usucă acneea. Dar de fapt, el irită pielea și poate chiar exacerba leziunea acneică. Crema de soare acționează pe două paliere. În primul rând, protejează pielea de agresiunea solară, iar în al doilea rând, cremele cu filtru fizic conțin ingrediente minerale, cum ar fi zincul, care ajută la tratarea coșurilor.

OXIDUL DE ZINC ESTE MAI BUN DECÂT CEL DE TITAN

Acest lucru este mai puțin cunoscut. Oxidul de zinc blochează o porțiune semnificativ mai mare de raze UVA, prevenind deteriorarea pielii din cauza razelor UV. Atunci când ai de ales între o cremă sau alta, acesta poate fi un criteriu.

NU UITA DE FERESTRE!

În timp ce sticla protejează față de radiațiile scurte UVB, 62,8% din razele UVA trec prin ea și pătrund în piele. Dacă biroul tău este lângă geam, să nu te mire dacă obrazul tău care este expus la fereastră în câțiva ani va fi mai ridat decât celalalt. Geamurile cu folie pot fi de ajutor în acest sens.

VITAMINA A, BUNĂ SAU REA?

Multe crème de protecție solară conțin vitamina A, un antioxidant care ajută la hidratarea pielii, însă sunt unele studii care spun că viamina A nu interacționează bine cu lumina soarelui și poate duce la dezvoltarea leziunilor cutanate sau la iritații. Până la o concluzie clară, fii precaută cu aceste crème ce conțin vitamina A.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate