Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Secretul medical din spatele fotografiei

in Articole/Curiozitati

Instrumentele medicale de altădată par mai degrabă desprinse din filmele generației noastre precum ”50 shades of grey”. În realitate, imaginea prezentată nu are nicio legătură cu fetișul sau plăcerea trupului. Astfel erau tratați oamenii de scolioză.

Inițiativa medicală aparține doctorului Lewis Albert Sayre, un specialist în ortopedie, care și-a făcut cunoscut instrumentul de tratare a bolilor coloanei vertebrale prin intermediul unei cărți de profil. În acele vremuri, metoda Sayre promitea o adevărată revoluție în tratarea scoliozei.lewis-sayre-scolioza-jpg2

Pacientul pe jumătate dezbrăcat, era legat de mâini de un dispozitiv înalt, care asigura potrivit medicului, poziția corectă a coloanei pacientului. Persoana bolnavă era ținută astfel puțin peste o oră, timp în care executa câteva mișcări(exerciții), iar medicul analiza cu atenție coloana vertebrală. Apoi pacientul era îmbrăcat într-o vestă de ipsos, menită să corecteze coloana.

Nu e cunosc date despre cât de eficientă a fost metoda, cert este că majoritatea specialiștilor medicinei din Paris au considerat tratamentul un succes.

Pe de altă parte, legarea și suspendarea bolnavului de scolioză a fost intens criticată de alți medici precum Newton Melman Shaffer (unul dintre cei mai importanți doctori cercetători ai secolului XIX), care s-a opus metodei Sayre considerând-o ”nepotrivită”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate