Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Secretul neașteptat din spatele erorii. Autoritățile din Italia explică cum a ajuns italianul mort în cutremurul din Amatrice să fie înmormântat în Vâlcea

in Evenimente/Stiri online

Străinul îngropat în locul vâlceanului mort în cutremur la Amatrice a fost identificat. Reprezentanți ai Prefecturii din Riet au declarat, citați de publicația italiană ilgiornaleditalia.org, că singura persoană nedescoperită este Maurizio Sterlini, după ce au fost efectuate testele ADN ale cadavrelor.

Străinul îngropat din greșeală în localitatea Fârtățești din județul Vâlcea este Maurizio Sterlini, conform prefecturii din Rieti, care a a murit în casa soților Păunescu, deși locuia la câteva străzi distanţă. Italianul a fost îngropat din greșeală în Vâlcea, în locul lui Victor Păunescu, vâlceanul de 52 de ani care a pierit, împreună cu soţia sa, în cutremurul devastator care a distrus localitatea Amatrice.

În urma tragediei de la Amatrice, două sicrie sigilate în care se presupunea a fi Carmen şi Victor Păunescu au fost înmormântate, pe 31 august, în comuna Fârtățești, din judeţul Vâlcea. La câteva zile, însă, după înmormântare, fiicele soților Păunescu au fost înștiințate că, din păcate, au îngropat altă persoană în locul tatălui lor. Trupul neînsuflețit al lui Victor Popescu a ajuns în localitatea natală, la câteva zile după confuzie și a fost înmormântat. Apoi, familia a mutat crucea și coroanele de la căpătâiul străinului la cel al lui Victor.

Autoritățile italiene susțin că cele două trupuri neînsuflețite au fost înlocuite, creându-se o mare confuzie pentru că trupurile Simonei și al italianului au fost găsite în același pat. Trupul neînsufleţit al lui Victor Păunescu a fost găsit sub dărâmăturile unei alte clădiri, iar rudele au aflat că acesta a fost surprins de prăbuşirea imobilului pe o stradă, după ce plecase de la muncă spre locuinţa în care stătea cu soţia sa, ca să vadă dacă i s-a întâmplat ceva femeii.

Jurnalistul român Sergiu Balaban, care locuieşte în Italia, a transmis, pentru Evenimentul zilei, că prefectura din Rieti a demarat, deja, procedurile de identificare a italianului înmormântat în România, dar nu a făcut public acest aspect pentru a nu alarma populaţia puternic afectată de seismul de 6,2 grade pe scara Richter care a distrus patru localităţi, în noaptea de 23 spre 24 august. Din informaţiile furnizate, până în prezent, de rude şi prieteni pe reţelele de socializare reiese, însă, că Maurizio Sterlini nu locuia în acelaşi imobil cu familia Păunescu, aşa cum au declarat rudele şi oficiali din România, ci la câteva străzi distanţă. Rămâne un mister, totuși, cum de trupul neînsuflețit al italianului a fost găsit lângă cel al româncei Carmen Păunescu, de 43 de ani, soția lui Victor”.

sursa: voceavalcii.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate