Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SEMNAL DE ALARMĂ din partea Asociației pentru Protecția Consumatorilor! Serveţelele umede sunt extrem de PERICULOASE

in Sanatate

Cu toate că sunt promovate ca fiind produse care se ocupă de igiena copiilor, iar pe etichetele lor scrie că sunt testate dermatologic și au ph neutru, șervețelele umede nu sunt tocmai atât de sigure, este semnalul de alarmă tras de experți.

Un studiu efectuat acum doi ani pe câteva zeci de sortimente de șervețele umede pentru copii din comerț dezvăluie informații îngrijorătoare.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a concluzionat în urma studiului că aproape toate șervețelele umede din comerț conțin foarte multe substanțe chimice și pun în pericol sănătatea copiilor.

Substanțele chimice în care sunt îmbibate sunt periculoase, însă pericolul mai mare este combinația acestora, care poate produce substanțe și mai periculoase.

În ciuda acestor avertizări, toate pacheetele de șervețele din magazine și farmacii au afișate pe elee faptul că sunt testate dermatologic și că nu sunt periculoase. Lista substanțelor chimice este însă scrisă cu litere foarte mici.

Șervețelele umede pentru copii se vând în magazine și farmacii cu prețuri cuprinse între 3 lei si 40 de lei, însă prețul nu reflectă întotdeauna și calitatea.

„Dacă luăm în calcul denumirea ‘parfum’ acesta poate avea peste 200 de ingrediente în compoziția lui. Cele mai multe produse indică doar cuvântul parfum în lista ingredientelor. Producătorul este obligat să pună la dispoziția publicului interesat informații privind compozițiile parfumante și aromatice, dar ne întrebăm cum va avea acces la informațiile acestea consumatorul aflat în supermarket.

Câteva dintre problemele pe care le cauzează aceste parfumuri sunt: migrenele, amețeală, iritații ale pielii, hiperpigmentare, tuse violentă, vomă. Acesta este motivul pentru care sfătuim consumatorii să evite produsele destinate bebelușilor care conțin parfumuri și facem un apel către instituțiile statului să verifice modul în care producătorii respectă legislația în vigoare”’, a precizat a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu — presedintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, potrivit Agerpres.ro.

Sursa: evz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate