Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SENATORII RUSINII! Au votat impotriva maririi alocatiei copiilor

in Politic

Domnule senator Ilie Sarbu, dumneavostra cum va descurcati cu alocatia copiilor, aia ”mici” ai lui Ponta?

Senatorii au respins in aceasta saptamana propunerea legislativa a PNL care ar fi modificat Legea privind alocatia de stat pentru copii in sensul majorarii cuantumului acesteia la 200 de lei, incepand cu data de 1 ianuarie 2015. Legea are un caracter organic si a fost respinsa de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 45 de voturi pentru si 59 de voturi impotriva.

Senatorii nu sunt la prima ”grozavie ”pe care o fac, dar strigator la cer ni se pare faptul ca voturile impotriva maririi alocatiei copiilor au venit din partea PSD, partid care se da de stanga si ca are grija de popor.

Cu toate că în România alocaţia lunară a unui copil este de 42 de lei, adică aproximativ 9 euro, adică de 25 de ori mai mică decât media din UE, senatorii noştri au respins legea pentru majorarea acesteia. Totodată, ţara noastră se află „în coada Africii”, adică pe locul 168 în lume în ceea ce priveşte raportul dintre alocaţia anuală a copiilor si Produsul Intern Brut.

După repetate discuţii între reprezentanţii Puterii şi ai Opoziţiei, propunerea legislativă ce prevede majorarea alocaţiei copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani de la 42 la 200 lei, a fost respinsă de Senat, miercuri.

Comparativ cu media din UE, un copil din România primeşte o alocaţie de aproximativ 25 de ori mai mică, respectiv în jur de 9 euro, comparativ cu media de 210 euro din Europa.

„În timp ce, în România, cuantumul indemnizaţiei lunare este acelaşi pentru toţi copiii, în ţările dezvoltate, alocaţia reprezintă între 8 şi 15 la sută din salariul mediu lunar al unui părinte”, au declarat iniţiatorii propunerii de lege.

Proiectul de lege, iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor politice, prevede modificări în Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. Votat cu 41 de voturi „pentru”, 51 de voturi „împotrivă” şi 9 abţineri, proiectul nu a putut fi adoptat. De asemenea, iniţiativa a primit raport comun de respingere din partea Comisiilor pentru buget-finanţe şi muncă ale Senatului.

În cadrul dezbaterilor de miercuri, Șerban Nicolae, senator PSD, a anunţat că reprezentanţii partidului său vor vota împotriva iniţiativei de majorare a alocaţiei pentru copii.

„Poate că e momentul ca un Guvern al României să rezolve problema, în fapt nerezolvată faţă de stat, pentru copii. Cinstit vorbind, o bună parte din aceste sume de bani nu ajung la copiii care sunt teoretic titularii dreptului acordat de stat. (…) Problema principală este modalitatea prin care putem verifica faptul că aceste sume de bani sunt folosite aşa cum este intenţia onorabilă iniţială”, a declarat Nicolae.

Afirmaţia sa a fost atacată de senatorul PDL Dumitru Oprea, care a spus că nimeni nu poate veni în Parlament cu astfel de „argumente puerile”.

De asemenea, Oprea a mai menţionat că România se află pe locul 168 în lume, „în coada Africii”, privind raportul dintre alocaţia anuală primită de copii şi Produsul Intern Brut. Dacă această iniţiativă legislativă ar fi adoptată, România ar urca pe locul 89 în această ierarhie, a mai spus acesta.

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a remarcat că sala se animă de fiecare dată când în Senat se discută un proiect cu impact electoral şi că opoziţia vine cu simple declaraţii politice în locul propunerilor concrete.

Sursa: Realitatea, Mediafax

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate