Senatorii și deputații au stat mai mult pe acasă decât pe la locul lor de muncă iar acum adopta tacit proiecte de lege în ultima săptămână de campanie

in Politic

Senatorii și deputații din actuala legislatură au stat mai mult pe acasă decât pe la locul lor de muncă, în Parlament, și au inițiat legi pe care nu vor mai apuca să le dezbată. Pentru că termenul de adoptare este expirat, proiectele legislative vor fi adoptate tacit. 

„Dacă prima Cameră sesizată nu adoptă proiectul de lege în termenul prevăzut de Constituţie, proiect de lege sau propunerea legislativă se consideră adoptată în forma depusă spre dezbatere de iniţiator”, se spune în Constituție.

Educație sexuală, doar cu acordul părinților

Unul din proiectele de lege prevede ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea. Inițiatorul proiectului susține că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

Acvila pe stema României

O altă inițiativă legislativă, care apartine unui senator ALDE, prevede ca stema României să conțină şi o coroană de oţel pe capul acvilei, Colanul Ordinului Carol I şi deviza ”Nihil Sine Deo”. Proiectul va fi adoptat tot astăzi.

Poligon și traseu de noapte pentru permisul auto

Un deputat PSD a iniţiat şi el un proiect de lege, prin care intenţionează să modifice modul de obținere a permisului auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte.

Tichete de sănătate pentru angajați

Un ales a propus, iar luni se va adopta tacit, acordarea tichetelor de sănătate salariaţilor. Acestea ar putea fi utilizate pentru a cumpăra medicamente pe bază de reţetă, dar şi pentru tratamente, investigaţii medicale sau şedinţe de recuperare.

Cel mai probabil, sarcina ca aceste legi să fie dezbătute și votate va reveni parlamentarilor din viitoarea legislatură, întrucât mandatul actualilor aleși expiră la 19 decembrie și nicio Cameră a Parlamentului nu are programată o ședință de pentru votul legilor restante. Sursa: Libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.