Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Senatorii vor să schimbe prin lege gustul și mirosul antigelului și insecticidelor

in Evenimente/Politic/Stiri online

Un nou proiect de lege a intrat în dezbatere publică, proiect care vizează schimbarea gustului și mirosului antigelului, insecticidelor și substanțelor de curățare pentru a proteja copiii, animalele și chiar adulți de o posibilă otrăvire.

Senatorii care au propus proiectul de lege spun că este necesară o astfel de modificare, doar așa fiind posibilă maxima protecție a oamenilor și animalelor. „Substanțele toxice care prezintă pericol la ingerare precum antigelurile, dar și alte substanțe folosite în gospodărie ce prezintă astfel de riscuri (mortale), vor fi preparate și aditivate astfel încât să nu fie atractive, nici vizual și nici olfactiv, și să nu poată fi confundate cu alte lichide comestibile de către oameni, sau ingerate de către aceștia, sau animalele care intră, voluntar sau nu, în contact cu astfel de substanțe” se arată în noul proiect de lege.

Parlamentarii și-au manifestat îngrijorarea în special pentru antigel, care are ”un gust dulce, datorat în principal etilen-glicolului. Animalele ling cu plăcere picăturile de pe trotuar, sau din apropierea mașinilor și a garajelor, rezultând astfel otrăvirea lor.”, explică senatorii.

Există foarte multe cazuri de înghițire accidentală cu substanțe toxice, în special copiii, în toate situațiile fiind vorba de neglijență. Parlamentarii consideră că promulgarea unei legi care să oblige fabricanții să modifice mirosul, gustul și după caz, culoarea substanțelor va aduce un plus de protecție omenirii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate