Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Servicii Direct Marketing si Baze de Date pentru companii care doresc cresterea vanzarilor si retentia clientilor

in Articole/Informatica

Servicii Direct Marketing si Baze de Date pentru companii care doresc cresterea vanzarilor si retentia clientilor

lista firme_2015

Marketingul direct si publicitatea directa sunt asimilate de societatea contemporana. De ani de zile aceasta forma de comunicare pe piata si comunicare cu clientii inregistreaza rate de crestere continua si are o insemnatate tot mai sporita in cadrul mixului de marketing. Firmele mici si mijlocii i-au recunoscut de multa vreme numeroasele avantaje.

S-au facut investitii in publicitatea masurabila, din cadrul careia o dezvoltare semnificativa a cunoscut-o marketingul online. Cum se explica acest fapt? Pentru ca publicitatea de masa nu mai functioneaza!

Realitatea este urmatoarea: oamenii sunt ‘’bombardati’’ de informatii. Cantitatea de informative, sursele acestora, precum si numarul produselor sunt intr-o continua crestere. Comportamentul clientilor si comportamentul de cumparare au devenit din ce in ce mai impredictibile.

Cine doreste si are neaparata nevoie de succese de piata calculabile si durabile pentru intreprinderea sa are nevoie de comunicare personalizata si bine directionata in acest scop.

Daca te-ai hotarat sa intri in lumea afacerilor sau ai deja propria firma, atunci in mod sigur va trebui sa te gandesti serios la metodele si tehnicile de promovare online care sa iti creasca vizibilitatea, vanzarile si profitul afacerii tale.

Si solutii exista, iar una dintre ele este folosirea catalogului lista firme o baza de date cu informatii despre 630.000 agenti economici din Romania, ideal pentru distribuirea de mesaje promotionale, oferte, promotii, reduceri sau urari de sarbatori.

Tot mai putine firme sunt dispuse sa initieze actiuni publicitare costisitoare, al caror success nu pot sa il evalueze cu exactitate. Spre deosebire de ‘’publicitatea clasica’’ in cazul marketingului direct este vorba atat despre crearea imaginii si cresterea gradului de cunoastere, cat si despre criterii masurabile, fie in cee ace priveste succesul vanzarilor, fie calificarea contactului.

Astfel, utilizatorii catalogului „Lista firme” pot afla pe ce loc se situeaza in sectorul lor de activitate, cine sunt concurentii lor si care sunt rezultatele inregistrate de catre acestia, dar si de catre parteneri.

Avenue-Communications - SMS text messaging Los Angeles
Avenue-Communications – SMS text messaging Los Angeles

Vom aborda in cele ce urmeaza cateva din metodele eficiente de promovare directa a afacerii.

Email marketing-ul este folosit din ce in ce mai mult de catre companii si este foarte bine ca se intampla acest lucru deoarece are o serie de avantaje: informarea zilnica a clientilor cu privire la ofertele/promotiile existente acest lucru ajutand la cresterea traficului pe site, posibilitatea de a obtine feedback-uri relevante pentru imbunatatirea activitatii, costuri mici, posibilitatea de a monitoriza care sunt produsele/serviciile cele mai cautate, etc.

Social media sau in traducere retelele de socializare reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de promovare online. Datorita notorietatii pe care o au: Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest etc aceasta notiune a devenit in foarte scurt timp foarte populara in toate tarile lumii. Principala caracteristica este aceea ca ne permite sa abordam clientul dintr-o perspectiva diferita, aceea de prieten in prima faza si apoi potential client. Nu degeaba exista zicala aceea: “daca nu ai Facebook nu existi “.

Sms marketing se refera la legatura pe care consumatorul o are cu propriul telefon mobil. In orice loc ne aflam, pe strada, in metrou, in tramvai, in statiile de transport public etc, vedem oameni cu telefonul in mana. Potrivit unui studiu recent efectuat de catre revista Forbes 64% dintre cei intervievati prefera sa primeasca prin sms infomatii despre anumite produse si promotii, 76% citesc mai repede un sms decat un email si 70% considera ca atentia lor este captata mai repede prin intermediul unui sms.

vrei mai multi clienti

Fax marketing-ul este un termen destul de nou in randul firmelor din Romania, dar este foarte util pentru a ne asigura ca anumite documente importante, anumite cupoane/vouchere ajung in siguranta acolo unde sunt destinate, un alt avantaj fiind acela ca il putem folosi fara a fi nevoie sa avem o conexiune la internet.

Telemarketing-ul reprezinta o forma de marketing direct prin care potentialul client este contactat prin telefon pentru a afla “la cald” care sunt nevoile acestuia si pentru a i se propune bineinteles produsul cel mai potrivit in functie de aceste nevoi.

Indiferent de activitatea pe care o intreprinzi, direct marketingul va reprezenta tot timpul un mijloc prin care afacerea ta se va imbunatati constant.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate