Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Serviciul de ambulanță Puls suspendat pentru 30 de zile. Ancheta MAI privind împrejurările decesului lui Ekeng

in Evenimente/Stiri online

Moartea fotbalistului Patrick Ekeng a dus la dosar penal și o serie de investigații făcute în cadrul Puls, societatea comercială care a asigurat servicii private de ambulanță în timpul meciului Dinamo-Viitorul. Medicii au ajuns pe teren abia după trei minute și nu erau dotați cu defribilator. În urma inspecției s-au constatat ”abateri grave” care au dus la suspendarea autorizației de funcționare pentru următoarele 30 de zile.

Echipa din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi specialiştii Ministerul Sănătăţii au descoperit că Puls nu deținea ambulanțe de urgență, dotate corespunzător, acestea fiind etichetate ca fiind ”defecte”, iar absolut toate urgențele se efectuau cu ambulanțe de tip A, adică mașini echipate strict pentru transportul pacienților. De asemeni, unele defribilatore aveau bateria descărcată și au fost depistate medicamente şi materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite, printre care medicamente expirate încă din mai 2015 și o folie de adrenalină, utilă în procedurile de resuscitare.

Pe lângă suspendarea autorizației timp de 30 de zile, timp în care Puls trebuie să remedieze situația, firma a mai primit o amendă aplicată de către DSU în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea regimului privind reclasificarea ambulanţelor şi una, în valoare de 3.800 de către Direcţia de Sănătate Publică pentru medicamentele expirate şi modul de tratare a deşeurilor medicale. Cauzele decesului lui Ekeng vor fi stabilite în urma examenului medico-legal de către INML, care va fi efectuat luni, 9 mai.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate