Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SFANTA MARE MUCENITA ECATERINA VEGHEAZA ASUPRA EDUCATIEI

in Religie

An de an, pe 25 noiembrie, lumea crestina o pomeneste pe Sfanta Mare Mucenita Ecaterina. I se mai spune si “logodnica lui Hristos” sau “principesa Domnului Iisus”.

A primit un inel de la Insusi Mantuitorul si a patimit in numele credintei. Este protectoarea iubitorilor de carte, a medicilor, invatatorilor, matematicienilor, profesorilor, a celor care doresc sa se casatoreasca, a femeilor sterpe, a saracilor si tuturor credinciosilor.

LOGODNICA LUI IISUS?

De loc din cetatea Alexandriei, Ecaterina era fiica principelui Constas. Si-a dedicat copilaria si adolescenta studiului, uimind cu inteligenta ei. Stia multe limbi straine, stapanea arta oratoriei. Dar era modesta, cu suflet virtuos. Desi a trait in timpul domniei crudului Imparat Maximilian, ea incerca sa atraga cat mai multi oameni pe calea credintei. Tineri importanti o cereau in casatorie, dar refuza. Pana la urma, le-a spus ca se va casatori numai cu cinea suoerior ei, atat din punct de vedere intelectual, cat si al bogatiei si frumusetii. Dar cautarile nu au dat roade. La un moment dat, un filozof i-a spus ca stie pe cineva, dar ca pentru a-l cunoaste va trebui sa adoarma tinand la piept icoana Preasfintei Fecioare cu Iisus Hristos. Asa a facut si a avut o viziune cu Maica Domnului si Fiul Ei, care nu a dorit-o pentru ca nu era botezata. Apoi a trecut la crestinism prin botez. La a doua viziune a primit un inel de la Iisus, motiv pentru care a ramas cunoscuta drept logodnica Lui. A fost jertfita in numele credintei, fiind trasa pe roata, apoi decapitata, la numai 20 de ani.

ASCULTA RUGACIUNILE SI LE IMPLINESTE

Ramasitele pamantesti ale Sfintei Ecaterina au fost descoperite prin viziunea unui calugar, pe Muntele Sinai in Egipt, loc unde se afla o manastire care-i poarta numele. Vin sa se inchine israeliti, egipteni, beduini si europeni. Fiecare pelerin care ajunge la moaste primeste in dar un inel cu monograma ei. In Bucuresti, exista sfinte moaste ale ei la Bisericile Precupetii Noi, Dichiu, la Biserica Facultatii de Teologie din Str. Sf. Ecaterina, la Biserica Coltei, la Biserica Belvedere, aproape de Maternitatea Giulesti

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Religie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate