Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Și-a tăiat limba și a dăruit-o ca ofrandă unei zeițe care i-a promis că îi va îndeplini toate dorințele

in Evenimente/Extern/Stiri online

O studentă de 19 ani din Madhya Pradesh, India și-a tăiat limba și a oferit-o ca ofrandă zeiței Kali. Familia tinerei susține că aceasta a urmat indicațiile zeiței care i-a apărut în vis. Sacrificiul s-a făcut sub ochii mai multor credincioși și sub ploaia de rugăciuni a unor preoți. Nimeni nu a chemat ambulanța, deși tânăra era inconștientă și plină de sânge.

Incredibil până unde a putut ajunge credința tinerei Aarti Dubey în zeița Kali. Gestul ei a șocat comunitatea indiană, dar și familia fetei care nu se aștepta ca aceasta să facă un astfel de sacrificiu.
”Aarti mi-a povestit despre visul ei și mi-a spus că își va oferi limba ca ofrandă zeiței Kali, dar nu am crezut niciodată că o spune în serios. Am mai auzit de astfel de cazuri, dar sunt persoane analfabete și superstițioase.”, a declarat Sachin, fratele tinerei, șocat de gestul surorii sale care beneficiază de o educație superioară celorlalți.

Sacrificiul făcut de Aarti Dubey a venit după ce zeița Kali i-ar fi apărut în vis și i-ar fi spus că dacă își va tăia limba îi va îndeplini toate dorințele. A doua zi, Aarti a mers la templul Kali unde a organizat ritualul de sacrificiu împreună cu câțiva preoți. Astfel, tânăra și-a tăiat limba în fața credincioșilor uluiți, după care a leșinat. Între timp preoții s-au rugat zeilor.aarti-dubey3

Timp de 5 ore tânăra a stat întinsă pe sol, inconștientă și fără ca nimeni să cheme ambulanța. În cele din urmă un echipaj de medici a auzit de cele întâmplate de la localnici și a mers de urgență la templu, unde medicii au găsit-o pe Aarti în mijlocul unei mulțimi de oameni și cu preoții rugându-se lângă ea. Din fericire tânăra se află în afara oricărui pericol.

”Am fost acolo când fata și-a tăiat limba și a oferit-o zeiței. Zeița atotputernică întotdeauna îi protejează pe cei devotați”, a explicat preotul Devi Prasad Sharma.

Zeița Kali este considerată în India una dintre cele mai puternice figuri divine, fiind cunoscută ca ”mama” hinduismului. În temple este reprezentată ca o femeie cu multe brațe, ținându-și limba afară. Este o divinitate a morții și întunericului, dar și a timpului, uneori și a fecundității sau a distrugerii.aarti-dubey2

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate