Și bărbații vor lua anticoncepționale. Cercetătorii din domeniu au găsit înlocuitor pentru vasectomie

in Evenimente/Extern/Stiri online

O echipă de specialiști din cadrul companiei americane non-profit Parsemus Foundation fac cercetări de mai mulți ani pentru a găsi o metodă revoluționară de contracepție pentru bărbați. Dacă astăzi cea mai sigură metodă contraceptivă este prezervativul, iar vasectomia este mult prea radicală și agresivă, tratamentul Vasalgel propus de cercetători este foarte aproape să revoluționeze domeniul fertilizării.

Metoda presupune injectarea unei substanțe, hidrogel, care acționează la nivelul spermatozoizilor activi prin blocarea parţială a vaselor deferente (tubii musculari prin care circulă spermatozoizii maturizaţi). Oamenii de știință americani au testat Vasalgel pe 12 iepuri, cu efecte contraceptive la 11 dintre subiecți. Spermatozoizi activi depistați în cazul ultimului iepure au dispărut după administrarea periodică a tratamentului.

Anul acesta, Vasalgel va fi testat pe subiecți umani, iar primele concluzii asupra tratamentului ale experților sunt că tratamentul are efect contraceptiv de până la 12 luni, iar substanța este eliminată în mod natural după întrerupere, fără a afecta fertilitatea masculului. Dacă experimentul pe subiecți umani va da rezultate bune, Vasalgel va fi lansat oficial în 2018.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.