Și tu îți încarci telefonul noaptea? De ce să nu mai faci asta NICIODATĂ

in Articole

Tu știi să-ți încarci corect telefonul? Greșeala pe care o facem cu toții

Într-adevăr, când vorbim despre încărcarea telefoanelor, există o serie de reguli de care trebuie să ții cont. Dar, de asemenea, există și o serie de reguli care nu au niciun temei și de care ar trebui să uiți.

incarca_34520ef599

Nu spunem că aceste mituri nu ar fi avut sens cu ani în urmă, dar graţie avansării tehnologiei, bateriile litiu-ion actuale sunt în curs de perfecţionare. Cele folosite de companiile mari precum Samsung şi Apple sunt făcute astfel încât să reziste între trei şi cinci ani, potrivit Mashable scrie playtech.ro

Încărcarea telefonului pe timp de noapte îl va distruge

Cu toţii ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Altfel spus, le ţinem conectate mult mai mult decât ar fi nevoie pentru ca bateria să se încarce complet. Există însă credinţa că această activitate ar afecta durata de viaţă a bateriei în timp. Nu mai este cazul cu aceste baterii de pe noile telefoane şi tablete. Smartphone-urile moderne au baterii litiu-ion sau litiu-polimer şi sunt suficient de „inteligente” pentru a se opri din încărcare atunci când ating capacitatea maximă.

Nu ar trebui să îți folosești telefonul în timp ce se încarcă

Există motive înfricoșătoare în spatele acestui mit. Oamenii cred că folosirea telefonului în timp ce acesta se încarcă îl va face să explodeze sau să electrocuteze utilizatorul. Acest lucru i s-a întâmplat unei chinezoaice în iulie 2013 cu un iPhone 4, dar folosea un încărcător terț. Așadar, dacă folosești un încărcător de încredere, nu ar trebui să ai teamă.

Încărcarea telefonului pe timp de noapte îl va distruge

Cu toții ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Altfel spus, le ținem conectate mult mai mult decât ar fi nevoie pentru ca bateria să se încarce complet. Există însă credința că această activitate ar afecta durata de viață a bateriei în timp. Nu mai este cazul cu aceste baterii de pe noile telefoane și tablete. Smartphone-urile moderne au baterii litiu-ion sau litiu-polimer și sunt suficient de “inteligente” pentru a se opri din încărcare atunci când ating capacitatea maximă.

Nu trebuie să încarci telefonul până nu se termină complet bateria

Probabil ți s-a mai spus și să nu îți pui telefonul la încărcat până bateria nu e complet golită. Acesta nu este altceva decât un alt mit care nu se mai aplică actualelor baterii. De fapt, e posibil să fie chiar mai sănătos pentru baterie să o încarci înainte de a fi golită. Un ciclu de încărcare constă în încărcarea bateriei până la capacitate maximă, iar motivul pentru care durata de viață a bateriei scade în timp este pentru că deja și-a atins numărul de cicluri la care rezistă, nu pentru că o conectezi atunci când e pe jumătate goală.

 Nu trebuie să îți închizi niciodată telefonul

O fi el un dispozitiv inteligent, dar mai are nevoie de pauze ocazionale. Chiar experții Apple recomandă să îți închizi telefonul măcar o dată pe săptămână, pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Așadar, poate nu ar fi o idee rea să îl mai închizi din când în când noaptea, ca să ai un somn liniștit și să salvezi bateria.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.