Sirop de zahăr invertit

in Agronomie

Se pregătesc următoarele:

– una oală de 10 litri curată, emailată;
– 5 kg zahăr Coronița sau Mărgăritar de la Agrana (fiind cunoscute ca singurele sorturi de zahăr de la noi care nu au miros);
– 5 gr. acid citric (sare de lămâie)

Preparare:

-se pun 1,1 litri de apă la fiert;
-când începe să fiarbă se pun cele 5 kg. de zahăr și cele 5 gr. sare de lămâie;
-se continuă fierberea, se amestecă (cu o lingură mare de lemn) pentru a nu se prinde, și când începe să dea în clocot se reglează din foc pentru că se umflă ca laptele (face spumă). Atunci are loc invertirea. Când spuma începe să scadă (2-3 minute), este gata.

-dacă se dorește sirop 2/1 se adaugă imediat 1,5 litri de apă rece și se amestecă bine;
-dacă se dorește sirop 1/1 se adaugă imediat 4 litri de apă rece și amestecă bine.

NOTĂ:

Această rețetă este recomandată de apicultorul Gică Romanescu și a fost testată cu rezultate excelente.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play