Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SISTEME DE OPERARE

in Arta/Informatica

Orice computer lucrează în baza unui sistem de operare. În ţara noastră 99% din computere folosesc sistemele de operare create de firma Microsoft, mai exact Windows , sistem răspândit în lumea întreagă.
Windows 95, 98, 2000, MILENIUM,XP HOME EDITION , XP Profesional, min.memorie 128, computer 500MH viteza ( pentru XP Profesional ).

NOŢIUNI DE CADRAREA A IMAGINII.
** Cadrarea imaginii – încadrarea stânga – dreapta şi sus – jos.
Privirea umană are aproximativ 180 grade, însă aparatul foto şi camera video are un unghi devizare fix şi încadrarea imaginii depinde doar de fotograf sau de cameraman.

*Încadrarea face parte din arta fotografică şi cinematografică.

**Încadrarea incorectă e primul mare greşeală.

*Ce putem greşi în domeniul încadrării ?

*Încadrarea atât pentru film cât şi pentru fotografie se face în funcţie de :
-importanţa subiectului;
-condiţiile din care se cadrează; aparatura pe care o posedăm. ( de

ex. Dacă avem un teleobiectiv, avem posibilităţi mai mari dacă nu, trebuie să depunem un efort pentru a cadra aşa cum ne convine.).
Ulterior fotografia poate poate fi tehnoredactată , trebuie să-i lăsăm un spaţiu (lateral sau jos – sus) pentru a rămâne încadrarea în pagină la latitudineacelui care o va folosi.

În funcţie de formatul final al fotografiei facem încadrarea. *Când realizăm fotografia ne gândim din start cum dorim să încadrăm :pe lăţime sau pe înălţime. Nu se încadrează un grup sau un peisaj pe înălţime. Se urmăreşte în general la cadrare dimensiunea imaginii. Prin cadrare reducem din unghiul vizual, o parte din imaginea pe care o încadrăm.

*Prin mişcările de aparat realizăm cadrarea.
Dacă în fotografie este vorba de un stop cadru, în cadrul filmărilor alegerea punctului de staţie este foarte important. Acestadepinde de imaginaţia noastră , de orientare în teren. Imaginea trebuie săfie reprezentativă pentru acţiunea la care participăm. Ea trebuie surprinsă din unghiul cel mai potrivit.

***La fotografia de 3/4cm îl încadrează foarte strict (pentru bust) până la 6/9 cm.

*** Trebuie să avem în grijă decorul şiumbrele.Umbrele pot să apară de la lumina naturală sau artificială. ( blitz sau reflector).

***Lumina blitz-ului nu o putem vedea pentru că este instantanee. Se pot evita umbrele prin fotografierea pe axa subiectului( noi trebuie să fim exact în centru , să nu ne deplasăm stânga – dreapta pe un anumit unghi ).- exact din faţă.

*** În cazul reflectoarelor (lustră,neon etc),alegem punctul de staţie favorabil,în aşa fel încât umbrele să nu fie deranjate.

***Fotografia în contra lumină (contre joure) este o artă ( o putem realiza în unghiurii foarte, foarte frumoase) , în cazul filmărilor este foarte dificil să obţinem imagini artistice. De regulă este o greşeală; această filmare va impresiona pelicula sau CCD-ul videocamerei foarte puternic iar cantitatea de lumină ne va oferi o imagine foarte umbroasă, neplăcută.

***Trebuie să alegem punctul de staţie în funcţie de sursa de lumină.În cazul în care este soare ( multă lumină ) se cere persoanei sau grupului de persoane să facă ochii mari pentru a reuşi fotografia.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate