Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Situaţie critică în Grecia. Ce trebuie să ştiţi dacă plecaţi în vacanţă acolo

in Evenimente

Situaţie din ce în ce mai critică în Grecia. Cu pistolul Uniunii Europene la tâmplă, autorităţile elene caută soluţii disperate de a ieşi din criza economică. Mai mult, băncile se zbat să supravieţuiască şi să menţină sucurscalele deschise în timp ce majoritatea grecilor şi-au scos sume enorme din conturi. Anunţul recent făcut de premierul elen Alexis Tsipras despre referendumul din data de 5 iulie cu privire la planul de austeritate propus de creditorii internaţionali are efecte asupra tranzacţiilor din insulele greceşti.

Românii care se pregătesc să plece în vacanţă în Grecia sunt sfătuiţi să nu se bazeze pe carduri, să nu fie nevoiţi să stea la cozi infernale alături de populaţia greacă. În această vară sunt aşteptaţi să-şi petreacă vacanţa peste 120 de mii de români. Agenţiile de turism române le recomandă tuturor să aibă bani la ei. Presa elena a anunţat deja că hotelurile de pe 3 insule nu mai acceptă tranzacţiile cu cardul. Iar in zonele aglomerate ar putea izbucni proteste şi manifestaţii.

Surse din trei insule diferite susţin că hotelurile şi alte afaceri au încetat să mai accepte tranzacţiile cu cardurile de credit pentru că le este frică de faptul că nu vor putea să retragă banii începând de luni.

Dacă urmează să porniţi la drum cu maşina personală, ar fi bine să alimentaţi la ieşirea din ţară sau în Bulgaria pentru a evita orice probleme la benzinăriile din Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe de la noi a emis un avertisment pentru turiştii romani care urmează să plece în vacanţă în Grecia. În ziua de marţi, timp de cel puţin 24 de ore, toate categoriile de transportatori maritimi vor fi în grevă de avertisment. Aşa că, dacă trebuie să ajungeţi pe una dintre insulele greceşti cu feribotul, trebuie neapărat să aveţi un plan de rezervă.

În ceea ce priveşte preţurile, deocamdată, şi agenţiile de turism din România şi cele din Grecia ne asigură că nu vor creşte cel puţin anul acesta. Turiştii români întorşi din vacanţă spun că nu au întâmpinat până acum probleme acolo nici în privinţa calităţii sau cantităţii serviciilor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate