Situatie dramatica! O romanca ramasa fara servici si bolnava doarme pe strazile din Italia

in Spiritualitate

Ea poate fi văzută pe via Elena lângă Campobasso. Are nevoie de îngrijire medicală și o locuinţă

O situaţie dramatică a cărei protagonistă este o româncă se derulează de săptămâni bune în Italia. Aceasta a ajuns la mila italienilor dormind mai mult pe străzile de lângă Compabasso. Românca duce o viața la limita subzistenței, o viață aspră pe care cu greu ar putea-o îndura un bărbat, cu atât mai mult o femeie neajutorată. Ea doarme în timpul zilei pe trotuarele din zona Vale di Elena, sub privirile reci ale trecătorilor care o tratează de cele mai multe ori cu dezgust.

o-romanca-fara-adapost-are-nevoie-de-semeni_635565

Potrivit cblive.it, originară din România, Maria trăiește din cerșit. O face zilnic, indiferent de vremea de afară, iar singura ei avere o reprezintă o pătură murdară si un capot de lână cu care se învelește seara la culcare sursa blastingnews.com

Jurnalista italiancă, Salvatore Cristina a încercat să o abordeze și să afle câte ceva din neajunsurile unei vieții extrem de mizere. Românca a plecat, se pare, din ţară împreună de soțul ei, care se află într-o situație mult mai gravă din cauza nopților petrecute în frig sub cerul liber.

Prinsă la cerșit, românca a fost reținuță de multe ori de polițiștii italieni care au încercat să o legitimeze şi au dus-o la secție de fiecare dată. Deocamdată femeia nu poate accesa nici serviciile unui centru social, deoarece nu vorbește deloc limba italiană. Situaţia este identică pentru cei doi români fără adăpost, fiindcă nici bărbatul nu ştie o boabă de italiană.

Elena se află într-o situație foarte gravă, deoarece suferă de o boală cronică ce necesită tratament de urgență. Aceasta are mâinile mai tot timpul umflate și de o paloare violet intens. Înfăţişarea, însă, nu o dă de gol. Dacă o vezi cum greu ai putea să-i ghiceşti vârsta reală.

Din păcate, Maria este una din miile de persoane aflate în aceeaşi situaţie dificilă, o persoană care e trecută cu vederea de o societate indiferentă. Femeia, asemeni altora care trăiesc oarecum aceeaşi poveste are nevoie de solidaritatea semenilor, care să o ajute cu tratamentul, precum și de un pat călduț în care să doarmă, fiindcă în caz contrar ar putea ca starea ei de sănătate să se agraveze.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.