Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Şocant: Icoana lui Arsenie Boca, furată din Arad

in Evenimente

Clipe de jale în localitatea Semlac din judeţul Arad: icoana lui Arsenie Boca a dispărut! Este vorba de un tablou a unor săteni evlavioşi care ar fi plâns cu lacrimi de mir. Oamenii au cumpărat acum o lună fotografia Sfântului Ardealului chiar de la Mănăstirea Prislop şi, după ce au adus-o acasă, icoana a început să lacrimeze cu mir.

De atunci, locuitorii din Semlac au făcut tot posibilul să ţină icoana lui Arsenie Boca departe de presă şi aparatele foto sau video. Au permis totuşi accesul pelerinilor să atingă icoana şi să se roage până vineri, când vestea dispariţiei i-a uimit şi îngrăzit pe toţi.

Poliţiştii veniţi la faţa locului au descoperit că uşa nu fusese forţată, astfel încât se crede că hoţii aveau un rând de chei. Prin casa sătenilor s-au perindat însă de-a lungul lunii iunie sute de credincioşi, aşa că nu pare imposibil de pus în practică un plan de furt.

Proprietara icoanei face un apel la hoţi: “ Vă rog cei care aţi luat-o să o aduceţi înapoi, că nu plânge la voi, menirea ei a fost să fie în casa asta. Vă rog să o aduceţi înapoi, că va fi vai şi amar de voi”

Icoana părintelui Arsenie Boca era aşezată la loc de cinste în casa familiei din Semlac. O vecină spune: „Nu am auzit nimic, nici câinele nu a lătrat. Oameni răi, fără credinţă. Furând o icoană nu te poţi aştepta la lucruri bune”.

Oamenii care au apucat să vadă icoana spun că ar fi observat o tristeţe pe chipul părintelui în ultimele zile.  “Era tot mai trist, nu ne gândeam ce poate prevesti, la început avea un chip senin, se vedea lacrima dar apoi dâra era tot mai groasă şi faţa mai tristă”, mai spune un vecin.

Proprietarii icoanei au fotografiat-o o singură dată cu telefonul şi nu au mai permis nimanui să o filmeze sau fotografieze. În schimb toţi cei care treceau pragul casei puteau primi pe un betişor, mir din lacrimile celui supranumit “Sfântul Ardealului”, Arsenie Boca.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate