Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Șoferii de mașini diesel vor primi o lovitură DURĂ din partea Uniunii Europene

in Articole

Uniunea Europeana ar putea „ingropa” printr-o reglementare drastică masinile diesel. Pentru anul 2017, în statele UE va fi un nou ciclu de omologare, sub titulatura WLTP – Worldwide Harmonized Light-duty Test Procedures, care va stabili criterii dure pentru firmele auto.

masini-diesel

Ciclul de omologare va avea o componenta denumită RDE – real driving emissions, prin care autoritatile competente pot testa nivelul emisiilor de noxe în conditii reale de trafic.

Conform francezilor de la AutoActu, miza este aceasta componenta RDE. Producatorii si Comisia Europeana au stabilit anterior ca RDE sa reprezinte un coeficient de 1,6 din noxele  obligatorii conform normei Euro de poluare.

Euro 6 stabileste un nivel maxim al emisiilor pentru oxizi de azot. Acesta este de 80 mg/km. Nivelul respectiv trebuie atins in testele de laborator, iar in testele de strada, RDE, urma sa fie marit cu acel coeficient de 1,6, ajungandu-se la emisii reale de oxizi de azot de 128 mg/km.

Scandalul legat de softul folosit de firma Volkswagen i-a determinat pe liderii europeni să nu mai fie de acord cu acel coeficient de 1,6, care a fost solicitat de catre producatori. Ei vor reducerea drastică a acestuia.

Noul coeficient ar urma sa fie de 1,1875. Motoarele diesel Euro 6, care vor deveni obligatorii pentru masinile noi din 2017, ar urma sa emita doar 95 mg/km de oxizi de azot in conditii reale de trafic.

Producatorii auto europeni sustin ca atingerea acestui nivel redus de poluare va fi dificil de realizat. Consideră că va fi o nouă scumpire a masinilor diesel.

Aceeași producatorii afirmă că nu numai autoturismele ar urma să fie afectate, ci și vehiculele utilitare, care în prezent sunt echipate preponderent cu motoare diesel.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate