Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sosul Bolognese

in Mancare gatita

foto_105102

Sosul Bolognese e un tip de sos pentru paste bazat pe carne, originar din regiunea Bologna, din Italia. De regula, cei din Bologna servesc acest sos alaturi de tagliatelle sau lasagna. Mai rar, apare si langa macaroane sau alt fel de paste scurte.
Reteta traditionala contine carne de vita, de porc, ceapa, morcovi, pasta de rosii, zeama de carne, vin rosu si, optional, lapte sau smantana. Cu toate acestea, au aparut foarte multe variante de bolognese, cu ingrediente diferite, de la carne 100% de porc la carne de pui sau chiar ficat de gasca. De asemenea, se mai pot adauga prosciutto, mortadella sau ciuperci porcini. Sosul este de asemenea faimos pentru faptul ca se fierbe un timp indelungat (aproximativ 2 ore).

Iata si cum se prepara:

Ingrediente:
250g carne tocata de porc, 250 g carne de vitel, 1 kg spaghetti, 6 cutii de rosii (pelati), sare, piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmezan, 1 dl de vin alb.

Mod de preparare:

Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi – rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.

Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (Spagehtti Barilla), pastele trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge, se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosii.

In momentul cind se serveste, se adauga din cratita o lingura mare de sos, iar pe deasupra se pune parmezanul dat deja inainte prin razatoare. Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofa buna! Atentiune, tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore!

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Mancare gatita

Aperitive cu branza

Aperitiv din brînză de burduf Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de

Ananas cu pui

Durata 3 h20 min Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar
LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web