Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SPATII VERZI

in Ecologie

ANALIZA PRINCIPALELOR CATEGORII DE SPATII VERZI:

 

A. Spatii verzi integrate de folosinta limitata –

 

I. Spatii verzi din zonele de locuit

 

1.Functionalitate: sp. de destindere si odihna, loc de intalnire si desfasurare a diferitelor activitati, sp. de joc, sport recreatie, sp de legatura intre arhitectura, alte spatii;

 

 

2. Factorii: marimea, functiunea, struct. Socioprofesionala si de varsta a populatiei, criteriul socialeducativ al sp. exterior;

 

 

3.Spatii verzi destinate jocului si recrerii cu copiii: valente instructive: dezvoltarea curajului si a imaginatiei, a simtului estetic, armonioasa a fizicului.

 

 

4. Alte tipuri de spatii : gradina de cartier(7080% plantatii, 57% alei, 810% amenajari joc si sport, 57% cladiri de servire si anexe), sp. verzi cuprinse in amenajari exterioare si spatii verzi destinate protectiei(rezistenta vegetatiei la nocivitati, plantarea judicioasa in raport cu alte elemente de dotare, alegerea esentelor in functie de forma coroanei).

 

 

II. Alte tipuri de spatii verzi de folosinta limitata:

 

1.Spatii plantate aferente unor dotari de invatamant,

 

 

2. Spatii verzi aferente dotarilor sanitare si curative (dimensionate pt. circa 50% din nr. Bolnavilor (15mp per bolnav)

 

 

3. Spatii verzi din incintele industriale (rol de filtru, de dirijare a curentilor de aer, estetic)

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Ecologie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate