Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sport fara constrangere!

in Sanatate

De acord cu exercitiile fizice, dar cand si unde? Miscati-va ceva mai mult in fiecare zi si veti descoperi ca sportul poate insemna si placere si buna dispozitie.

Gimnastica, exectitii cardio, jogging, facem toate acestea “pentru ca asa trebuie” dar, in maratonul vietii cotidiene, acestea devin un stres suplimentar. Si atunci, abandonam sin e culpabilizam. Sa ne inscriem la o sala de gimnastica, sa ne petrecem duminicile in adidasi, sa batem recorduri, sa participam la competitii? Ar fi ideal, daca am avea timp si daca ne-ar placea dar, la ora actuala, expertii recunosc faptul ca sunt de ajuns 30 de minute de acivitate fizica pe zi (in una sau mai multe reprize) pentru a ne mentine in forma si a ne pastra cheful de viata.

PREA MULT EFFORT ANULEAZA EFECTELE…EFORTULUI

Nu este nevoie sa ne epuizam, sa ne pierdem suflul sau sa facem febra musculara. Pentru a putea beneficia de faimoasele endorfine, este suficient sa mergem pe jos, sa inotam, sa pedalam sau sa alergam, la nivelul a 60% din capacitatea cardiovasculara – adica, sa putem vorbi in timp ce facem acest efort, fara san e pirdem suflul. Care este cel mai bun sport? Acela pe care il practica oricare dintre noi, cu placere. Daca o facem avand in vedere tot felul de constrangeri, nu ne mentinem in forma si ne piere orice placere in a-l practica.

O ACTIVITATE ZILNICA

Unii simt nevoia de a se autodepasi, altii cauta placerea jocului si aceea de a fi impreuna cu altii, unii fug de multime. Fiecare trebuie sa gaseasca ceea ce il face sa se simta bine. Dar, mai ales, trebuie sa readuca miscarea in viata de toate zilele ca un factor de viata elementar, ca un reflex, pur si simplu. Sigur, nu vom avea nostalgia vremurilor in care trebuia sa caram apa de la fantana, pentru ca avem suficiente posibilitati de a introduce gimnastica in viata noastra cotidiana, mersul pe jos, urcatul scarilor, gradinaritul. Astfel, si la varsta de 90 de ani vom putea inca sa hoinarim de colo colo.

MISCAREA SENZUALISTA

  • Sport nu inseamna neaparat performanta. In zilele noastre, sportul poate fi practicat la modul hedonist, jogging cu prietenii, plimabari, dans. Sunt prilejuri de a ne intalni, de a comunica.
  • Aceste exercitii ne permit sa ne redescoperim corpul, articulatiile, dar si sudoarea, oboseala si emotia. Avand in vedere stilul nostru de viata, in care domina autocontrolul, aceste senzatii pot avea un efect eliberator.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate