Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SRI susține că autoritățile au fost informate de calitatea îndoielnică a produselor Hexi Pharma

in Evenimente/Stiri online

Potrivit raportului emis de către Serviciul Român de Informaţii și trimis Comisiei de Control SRI, toți miniștrii Sănătăţii din perioada 2011-2016, de asemeni premieri şi autorități din Ministerul Public, au fost informați de către SRI de infecțiile intraspitalicești, patru informări vizând doar dezinfectanții diluați în exces de la Hexi Pharma.

De asemeni, SRI susține că autoritățile din Vâlcea şi din Cluj ştiau că dezinfectanţii Hexi Pharma sunt periculoși. ”Eu, punctual pe această firmă sau tip de companie nu îmi amintesc să fi primit informaţii punctuale. Dar în zona medicală a spitalelor şi în alte domenii de activitate am primit foarte multe informaţii şi la fiecare dintre ele am reacţionat legal”, spune Ioan Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.

Pe de altă parte, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că nu a primit niciodată de la SRI informări despre dezinfectanţii diluaţi de la Hexi Pharma. Fostul șef de stat a cerut desecretizarea informărilor și astfel s-a dovedit că într-adevăr acesta a primit, în ultimii trei ani de mandat, doar informări despre existența infecțiilor intraspitaliceşti.

Într-un comunicat de presă al Comisiei SRI se arată că ”în momentul de faţă este în desfășurare o anchetă penală şi, pe de altă parte, la nivelul obiectivului asumat de SRI (prevenirea/contracararea afectării grave a dreptului la ocrotirea sănătății) există operațiuni în desfășurare”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate