Stă patru ore pe zi pe podeaua unei camere și zâmbește la o cameră video. Nebunie, plictis sau boală mintală? Care este scopul? VIDEO

in Articole/Curiozitati/Extern/Stiri online

Benjamin Bennett este un tânăr care zilnic transmite live dintr-o cameră goală, așezat în poziție de yoga și nu prezintă audienței decât zâmbetul său. Timp de patru ore, singura mișcare pe care o face băiatul este clipirea genelor, în restul timpului zâmbind larg la cameră, fără explicație și fără cuvinte. Oamenii care îl vizionează au posibilitatea de a vorbi pe un chat, între ei, bineînțeles. Comentariile nu sunt tocmai laudative, iar cei mai mulți întreabă de ce Benjamin face asta. De altfel, în același timp, băiatul se poate vedea pe el însuși, dar și mesajele telespectatorilor.
Tocmai tăcerea din ciudatele live-uri l-a făcut celebru, având peste 200.000 de vizualizări din toată lumea.

Un jurnalist de la vice.com l-a contactat pe băiat. Întrebat de ce face asta, Benjamin a răspuns că nu știe exact, dar “e ceva ce trebuia făcut pentru că nimeni nu a avut această idee”.
“Nu am un scop definit, canalul meu video e plin de oameni mereu, care mă întreabă de ce o fac, dar nu cred că întrebarea asta e aplicabilă pentru activitatea mea”, a declarat cu ambiguitate băiatul, care potrivit jurnalistului, a avut nevoie de minim 10 secunde de gândire înainte de a răspunde întrebărilor.

Totul a pornit după ce Benjamin a citit cartea “Artificiile iadului: Arta participativă și politica spectatorului”, scrisă de Claire Bishop, în care vorbește de arta participativă ca instrument social.
În ceea ce privește zâmbetul, tânărul mărturisește că este doar un element care are menirea să îl deosebească de oamenii care meditează.

Departe de artă, ceea ce poate fi motivul bizarei transmisii este un studiu social al celor care îl vizionează și care prin intermediul comentariilor își expun opiniile despre fenomen.
Observația participativă presupune integrarea observatorului (Benjamin Bennett), în comunitatea cercetată (YouTube), pentru o perioadă lungă de timp (4 ore) în scopul unei cunoașteri în profunzime, de tip calitativ a unei comunități. Experimentul și metoda observației participative stabilește, printre altele, cultura, subcultura, aderența la grup, organizație, modele acționale și interacțiuni sociale ale omului.
Gradul de implicare al observatorului în viața comunității studiate poate varia, implicând o poziție de neutralitate sau una de actor social. În cazul de față, Benjamin Bennett se pare că a ales să fie neutru, dar protagonist în același timp.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.