Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stabilește mărimea corectă a porțiilor alimentelor doar cu ajutorul mâinii

in Secretele bucatariei

Acest „ghid manual” este foarte interesant și distractiv. Deși pare amuzant, este o metodă la îndemâna oricui pentru a stabili care este mărimea corectă a porțiilor, în funcție de tipul de aliment pe care dorim să-l consumăm.

Deși avem o diversitate de diete și regimuri alimentare din care putem alege, nu există o regulă anume referitoare la cantitatea de mâncare pe care trebuie să o consumăm.

Foarte puțini știu să-și umple farfuria în funcție de necesitatea reală a organismului și să nu întreacă măsura.

12509845_504509396385877_6621877773318287063_n

Un raport recent realizat de British Heart Foundation a arătat că în ultimii 20 de ani a crescut consumul de mâncăruri gata preparate, care adaugă mai multe calorii la dieta zilnică, precum paste (cu 50%) sau biscuiți (cu 17%).

Cum să măsurăm porțiile cu mâna

Mâna poate fi cel mai bun măsurător al porțiilor. Avantajul utilizării aceste măsurători este că o avem tot timpul „la îndemână”. De pildă, o porție de carbohidrați trebuie să fie de mărimea unui pumn. Porția de carne trebuie să fie cât lungimea și lățimea unei palme, fără degete. Carnea este procesată mai bine în cantități mai mic. Încercați să nu consumați mai mult de 500 g de carne roșie pe săptămână. Alegeți alte surse de proteine, precum peștele sau fasolea.

Porția de pește

peste

Pentru pește, porția trebuie să fie cât palma (întinsă, cu tot cu degete). Peștele este o proteină slabă, cu un conținut redus de grăsimi, de aceea porția este un pic mai mare comparativ cu alte tipuri de carne.

Porția de verdețuri

salata

Pentru verdețuri, precum spanacul sau salata, porția zilnică este două palme, circa 80 de grame. Este indicat să consumăm salate la fiecare masă.

Porția de fructe mici

frcute

Pentru fructele mici, precum fructele de pădure, porția este de două mâini pline, circa 250 g (echivalentul a 3 porții, consumate pe parcursul zilei, nu toate odată).

Porția de legume

leg

Cât despre legume, trebuie să consumum cât încape într-un pumn. Consumați mai multe porții de legume pe zi, cât să umple jumătate de farfurie.

Porția de paste

pasteeeeeeeee

Pastele și alte alimente bogate în carbohidrați trebuie să ocupe doar un sfert din farfurie, cât încape într-un pumn strâns.

Porția de nuci și semințe

nuuuuuuuuci

Nucile și semințele nu trebuie să lipsească din meniu. O mână de nuci sau de semințe este suficient pe zi. Nu le consumați toate odată, ci pe rând.

Porția de cartofi

cartofiori

Porția de cartofi trebuie să fie cât un pumn. Cel mai indicat este să consumăm cartofii în coajă, fierți sau copți la cuptor.

Porția de ciocolată

ciocoo

Pentru ciocolată este suficient o bucată cât mărimea degetului arătător.

Porția de brânză

cheese

Brânza trebuie să fie cât două degete mari (în lungime și lățime), în jur de 30 de grame, iar pentru unt, și orice alt tip de grăsime sau ulei, porția nu trebuie să fie mai mare de 1 linguriță, sau de mărimea vârfului degetului mare, și nu mai mult de 2-3 porții pe zi.

Porția de prăjituri

praji

Porția de tort sau prăjituri trebuie să fie cât două degete (pe lungime și lățime).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Secretele bucatariei

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate