Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Statele Unite au fost acuzate de Iran de răspândirea „iranofobiei” și de vânzarea de arme unor „teroriști periculoși”

in Articole/Extern/Stiri online

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Bahram Qassemi, la o zi după ce Statele Unite au încheiat un acord privind livrarea de armament către Arabia Saudită, a declarat:”Incă o dată, prin afirmațiile sale repetitive și neîntemeiate despre Iran, președintele american(…) a încercat să încurajeze țările din regiune să cumpere mai multe arme prin răspândirea iranofobiei”.
Qassemi a mai spus că Statele Unite și aliații săi „ar trebui să știe că Iranul este o țară democratică, stabilă și puternică” care promovează „pacea, buna vecinătate și crearea unei lumi opuse violenței și extremismului” dar că Washingtonul „a revigorat teroriștii din regiune prin politicile sale ostile” și că „ar trebui să oprească vânzarea de arme către teroriști periculoși”.
Teheranul și Riadul s-au angajat recent într-un război al cuvintelor acuzându-se reciproc că subminează securitatea în Orientul Mijlociu și că sponsorizează organizațiile fundamentaliste in dorința de a obține dominația în regiune.
Președintele american, Donald Trump, în timpul vizitei sale de luni în Israel și-a dublat criticile asupra Teheranului și a insistat asupra faptului că Iranul „nu ar trebui să aibă niciodată dreptul să dețină o armă nucleară, niciodată!” deoarece sprijină teroriștii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate