Statele Unite au trimis antrax activ catre laboratoarele din UK

in Extern/Politic/Stiri online

Un laborator din UK sustine ca e posibil sa fi primit o mostra inca activa de virus antrax de la Pentagon in 2007, sustin oficiali americani

_83496985_tv000232649

Acest laborator, a carui nume ramane ascuns, este condus de catre personal britanic si nu de catre armana americana sustine colonelul Steve Warren. Inca o serie s-a dovedid a fi stabila si a fost trimisa catre UK si catre un laborator din Massachusetts a declarat colonelul referindu-se la bacteria letala. Numarul laboratoarelor care au studiat posbililele atentate teroriste din America s-a ajuns la 68. Acestea sunt atat pe teritoriul Statelor Unite cat si in afara. Armata Americana a trimis o serie de virusi inactivi catre laboratoare din toata lumea pentru a le ajuta sa studieze virusul in cazul unui atentat sau razboi biologic. Insa in ultimele saptamani s-a dovedit ca nu toate mostrele au fost dezactivate inainte de a fi trimise.

Dupa raportul de marti, colonelul Warren a declarat pentru BBC ca nu poate fi sigur daca o mostra cu virus activ a ajuns la laboratorul din UK avand in vedere ca a fost trimisa dintr-un sir mai mare- lotul 5- unde a fost gasita bacteria activa. Membri din staff-ul catorva laboratoare au fost tratati impotriva expunerii la virus dar nici unul nu prezinta simptome de imbolnavire. In afara de laboratorul din UK si cele din State, cateva mostre periculoase au fost trimise catre laboratoare in Australia, Canada si Coreea de Sud.

Expertii in siguranta biologica au criticat masurile de precautie si siguranta ale laboratoarelor din America. Simptomele infectarii cu virusul antrax includ ulceratii ale pielii, varsaturi, febra iar lipsa tratamentului adecvat duca la deces. Armata a specificat laboratoarelor care au primit mostre de antrax sa verifice daca acestea sunt inactive iar daca se dovedeste a fi active, atunci sa nu mai lucreze cu ele si sa isi trateze persoanlul impotriva expunerii la antrax. Pentagonul a asigurat ca nu exista posibilitatea de a infecta populatia.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*