Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Statul francez își recunoaște oficial neputința de a-și apăra cetățenii: Teroriștii pot lovi oriunde și pe oricine

in Extern

Ministrul de Interne francez, Gérard Collomb, a făcut o declarație uluitoare, avertizând că teroriștii pot lovi oriunde și pe oricine.

Această declarație, prin care statul francez își recunoaște oficial neputința de a-și apăra cetățenii, a fost făcută după ce autoritățile au percheziționat un apartament din Paris în care se pregătea un atentat.

Cinci suspecți au fost menținuți marți în stare de arest, unul dintre ei aflându-se în evidențele guvernului pentru radicalizare.

În apartament a fost descoperit sâmbătă un dispozitiv exploziv care a fost dezamorsat.

Cerându-i-se să explice cum cineva aflat sub supraveghere putea pregăti un atac cu bombă, și încă într-un cartier șic al Parisului, ministrul de Interne a declarat marți că persoanele supravegheate au de obicei „prieteni și rețele prin care pot realiza ce și-au propus”, persoane care nu dau semne de radicalizare, „dar sunt gata să ajute”.

Collomb a adăugat că incidentul demonstrează că amenințarea în Franța rămâne „extrem de mare”. Apoi a zis, citat de Associated Press:

„Să arunci în aer o clădire într-un cartier șic din Paris – nu este acesta un semn că nimeni nu mai este în siguranță? Aceste lucruri nu se mai întâmplă numai în suburbii din cartiere sărace.”

Sursa: evz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate