Statul român a blocat pe luna Octombrie alocaţiile şi indemnizaţiile pentru mame.

in Evenimente

Plata alocaţiei de stat pentru copii şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, aferente lunii octombrie, care de obicei se făcea în data de 15 sau 16 ale lunii, a fost întârziată pentru câteva zile, pe fondul schimbării Guvernului. Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială  – care gestionează plata acestor beneficii de asistenţă socială prin agenţiile judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti – a spus pentru ECONOMICA.NET că banii aferenţi acestor beneficii vor intra în conturile beneficiarilor astăzi, 18 noiembrie, după ora 12:00.

copii_6758493765849309876584930_50620600

Banii aferenţi alocaţiei de stat pentru copii şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului vor intra în conturile beneficiarilor astăzi, după ora 12:00, au spus ferm pentru ECONOMICA.NET oficialii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), instituţia din subordinea Ministerului Muncii care gestionează aceste plăţi.

Citeste si: Salariaţii părinţi primesc câte 3400 de lei și un nou tip de concediu

Părinţii primesc de obicei alocaţia pentru copii şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pe 15 sau 16 ale lunii, pentru luna precedentă. Oficialii ANPIS ne-au spus că virarea acestor beneficii în zilele antemenţionate este o regulă autoimpusă de instituţie, pe care uneori nu o pot respecta, din motive neimputabile ei. Oficialii ANPIS au adăugat că perioada legală de virare a acestor drepturi este cuprinsă între 8 şi 27 ale lunii, pentru luna precedentă, şi că unul dintre motivele acestei întârzieri este schimbarea Guvernului.

Citeste mai mult pe economica.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.