Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Statutul refugiatului de lux care plătește până la 8000 de euro pentru transportul cu iahtul către ”visul european”

in Evenimente/Extern/Stiri online

Din criza refugiaților, principala problemă a Europei la ora actuală, aflată la același nivel cu terorismul, se pare că profită traficanții care dispun de ”servicii” adaptate în funcție de statutul refugiatului. Astfel, de la bărcile gonflabile supraaglorate și disperarea care li se citea pe față, migranții de un alt nivel social au trecut la iahturi de lux, care îi duc direct în Europa.migranti

Nu mai puțin de 65 de marinari ucrainieni au fost arestați în Italia, după ce autoritățile au depistat metoda inedită de trafic folosită de aceștia. Orice migrant care dorea un bilet la parada numită ”visul european”- o călătorie în condiții de lux și cu echipamente sofisticate, trebuia să plătească între 6.000 și 8.000 de euro.

Ultimul transport de migranți a fost interceptat de autoritățile italiene în apropiere de orașul-port Bari. La bordul unui velier au fost găsiți 50 de pakistanezi.

Nu este singurul caz, chiar și România a fost ținta a 60 de ”migranți de lux”. Luna trecută paza de coastă bulgară a interceptat un iaht care fusese furat în Turcia şi se îndrepta către România cu 60 de migranţi clandestini proveniţi din Siria şi Irak. Ambarcațiunea a fost proiectată să transporte maxim 6 persoane.

Dincolo de teroarea în care sunt obligați să trăiască cetățenii din zonele afectate de război, situație care îi obligă să își părăsească țara, prețul pentru un bilet către Europa este destul de mare, iar nașterea unor pături sociale în interiorul problemei numită ”refugiați” pare mai mult o tactică deloc comună, lansată și finanțată din ”culise” și nu de economiile de-o viață ale unei familii de gospodari din Siria și Irak.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate