Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Steagul României a fluturat la Cercul Polar! Un român a câștigat Maratonul de la Polul Nord! FELICITĂRI!

in Articole

Tiberiu Ușeriu a trecut linia de finish la ora 01.00, ora României și ora locală 4.44, după ce a alergat pe gheață, la temperaturi care au ajuns până la – 62 de grade.

”Avem câștigătorul ediției 2016: Tiberiu Ușeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk. Tibi a condus de la start până la finisih și este fără îndoială un campion meritat a ceea ce este probabil cel mai dur, mai friguros și mai vântos ultramaraton de pe planetă. Felicitări, omule!”, au scris organizatorii.

Toh Poh Joo din Singapore a venit pe locul al doilea, la 56 de minute în spate, iar în urma lui au ajuns împreună ceilalți cinci concurenți: Românii Andrei Roșu și Vlad Tănase, Michael Hull (Australia), Frank Fumich (SUA) și Alex Nemet (SUA).

Cu 37 de km rămași până la finish Tibi și PJ progresau umăr la umăr. În spatele lor, la 11 km se aflau cei cinci concurenți rămași, puțin fragmentați dar mergând în grup. Cu 30 de kilometri rămași Tibi și-a luat inima în dinți și început să se desprindă de „colegul” lui, reușind o performanță greu de imaginat, să câștige un ultra maraton de 566 de kilometri la Cercul Polar.

”Mi-am dorit mereu să îmi depăşesc limitele. Doar linia de finish va fi momentul în care o să mă opresc. Am denumit această cursă cursa vieţii mele, cu siguranţă îmi va schimba viaţa. Cât despre locul pe care vreau să mă clasez: bineînţeles, locul 1”, spunea Tibi înainte de start.

Impresionantă este realizarea și celoralți doi români,  Andrei Roșu și Vlad Tănase, care au reușit să termine cursa în timpul impus de organizatori, România având astfel 3 dintre cei 26 de concurenți care au ajuns de la start la finish în cel mai dificil maraton din lume. Sursa: Canalmedia.tv

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate