Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stiai ce se intampla cu amenzile de circulatie pe care le iei in state UE?

in Evenimente

Statul roman va crea o institutie si proceduri pentru a face schimb de informatii cu politia rutiera a celorlalte membre UE, pentru a-i sanctiona pe soferi oriunde s-ar afla. Comisia Europeana a aprobat o Directiva (413/2015) care reglementeaza modalitatea prin care statele membre vor face schimburi de informatii privind incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera, informeaza economica.net.

Se urmareste astfel ca soferii indisciplinati, ce comit infractiuni rutiere pe teritoriul unor state membre, altele decat tara de origine, sa fie amendati. Statele membre trebuie sa asigure transpunerea prevederilor acestei Directive pana pe 6 mai 2015.

Directiva se aplica soferilor care depasesc viteza neregulamentara, nu folosesc centura de siguranta, nu respecta culoarea rosie a semaforului, conduc sub influenta alcoolului sau a drogurilor, nu folosesc casca de protectie, folosesc benzi interzise sau telefonul mobil in timpul conducerii.

Potrivit noilor reglementari, la nivelul fiecarui stat membru trebuie sa fie creat un asa numit „punct national de contact”, adica o autoritate competenta desemnata pentru schimbul de date privind inmatricularea vehiculului. Aici vor exista baze de date privind vehiculele inmatriculate in respectivul stat, dar si datele privind proprietarii sau detinatorii vehiculelor. In acest mod, statul membru in care s-a savarsit abaterea de la lege va putea intra in posesia informatiilor necesare pentru a stabili persoana raspunzatoare pentru incalcarile normelor de circulatie.

Soferii vor primi la domiciu o scrisoare de informare de la autoritatile statului membru pe teritoriul caruia a avut loc incalcarea legii. Scrisoarea, redactata in limba soferului suspect, va include, in conformitate cu dreptul intern, orice informatii relevante, in special natura respectivei incalcari a normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera, locul, data si ora la care a fost savarsita, o trimitere la dispozitiile aplicabile (inclusiv titlul acestora) din dreptul intern care au fost nerespectate si sanctiunea aferenta, precum si, dupa caz, date privind dispozitivul utilizat pentru constatarea incalcarii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate