Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stiati cum arata cel mai lung pod din lume?

in Curiozitati

China se mândreşte cu cel mai lung pod peste apă din lume.

Chinezii sunt renumiţi pentru perseverenţa şi minuţiozitatea cu care construiesc proiecte magistrale. Pentru ei întotdeauna un lucru construit trebuie să fie mai bun, mai înalt şi deopotrivă grandios. Vorbim aici despre podul Jiaozhou, ce leagă oraşul port Qingdao de insula Huangdao şi care este considerat, pe bună dreptate, cel mai lung pod peste apă din lume.

Podul este situat în provincia Shandong, China şi leagă malurile golfului Jiaozhou din Marea Galbenă. Cu o lungime totală de 41,58 km, podul minune este susţinut de peste 5000 de piloni. Construcţia sa a început în mai 2007 şi a fost terminată în 2011 şi dacă ne gândim la amploarea şi la dificultatea de a construi pe apă, termenul de execuţie este unul destul de scurt.

Peste zece mii de muncitori au lucrat la această construcţie grandioasă la care s-au folosit cele mai moderne tehnologii, fapt pentru care construcţia s-a derulat concomitent pe ambele maluri. Constructorii afirmă că podul ar putea rezista chiar şi unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter.

Prin construirea acestui pod, distanţa pe şosea între oraşele situate pe cele două maluri s-a redus cu 30 de km şi timpul necesar pentru a o parcurge a scăzut de la 40 de minute la 20. Şoferii nu consideră plata taxei pentru traversarea podului o problemă, ci dimpotrivă, ştiu că prin aceasta se recuperează o parte din costurile lucrărilor care au fost considerabile – peste 2,3 miliarde de dolari.

Sursa: Youtube

Text: LiveBiz

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate