Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stiati cum s-a îmbogățit Elena Udrea?

in Evenimente

Scandalul anchetării Elenei Udrea de către Direcția Națională Anticorupție face încă furori în presa internaţională. Publicaţia austriacă “Der Standard” a publicat un articol amplu cu privire la cea care a fost ministrul turismului între 2008 și 2009, respectiv ministru al dezvoltării între 2009 și 2012.

“O ofensivă fără precedent a DNA aduce la suprafaţă tot mai multe detalii ale unor reţele de corupţie. Pentru multe persoane influente, în zilele şi săptămânile trecute lucrurile au devenit serioase: numeroşi oameni de AFACERI şi politicieni, printre care şi foşti miniştri, se află sub acuzare sau sunt deja în spatele gratiilor. Potrivit acuzaţiilor, cel puţin zece foşti miniştri sunt implicaţi într-un scandal de corupţie”, a notat ziarul “Der Standard”, citat de Rador.

“Faptul că în acţiunile de care sunt acuzaţi nu este vorba de o serie de cazuri separate, ci de o favorizare sistematică în domeniul economic, nu reiese doar din numărul celor acuzaţi şi din mărimea sumelor date drept mită. Se mai poate observa că împotriva unora dintre politicieni există în acelaşi timp mai multe acuzaţii şi procedurile privind aceiaşi protagonişti apar legate unele de altele. Foşti complici din toate taberele politice se denunţă reciproc, ceea ce face ca numărul acuzaţiilor să crească asemenea unei cascade. În articolele de pe primele pagini se află fostul ministru al turismului şi dezvoltării regionale Elena Udrea care s-a îmbogăţit, între altele, de pe urma acordării de CONTRACTE din partea ministerului său unor firme private.

Este vorba de sume primite ilegal, din care îi reveneau zece procente din valoarea contractului atât ministrului cât şi oamenilor de încredere – se afirmă în actul acuzării. Pentru ca finanţările ministerului să circule mai departe, se precizează că firmele private care au obţinut contractele să recurgă, de exemplu, prin programul «Piste de schi pentru România», la reţele fictive de sponsori sau la «contribuţii voluntare». Un alt caz se referă la o gală de box ieşită din comun, pe care Udrea a organizat-o în vara anului 2011 cu scopul de a-şi îmbunătăţi imaginea şi pentru scopuri electorale. Evenimentul finanţat de minister a fost organizat de firma fostului boxer Rudel Obreja. Acesta a plătit însă şi 700.000 de euro provenind din sponsorizări fictive din partea unei firme de construcţii, care avea CONTRACTE cu ministerul putându-le astfel continua. Deosebit de spectaculos este aşa-numitul «Caz Microsoft» în care sunt acuzaţi, pe lângă Elena Udrea, alţi nouă miniştri. Potrivit acuzaţiilor DNA, din 2004 toţi au participat la acţiunea în cadrul căreia statul a achiziţionat, în cadrul unui program pentru utilarea şcolilor cu echipament IT, licenţe supraevaluate cu 40%. Mai târziu, în 2009, Udrea a prelungit contractul.

Diferenţa faţă de preţul real a fost folosită pentru dare de mită ce urma să ajute la acordarea unor contracte de stat. Printre beneficiarii acestor contracte s-a aflat, între alţii, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, care s-a ales în schimbul rolului său de mediator cu nouă milioane de euro. Una din acuzaţiile împotriva Elenei Udrea este că ar fi ştiut despre aceste mituiri şi a încercat să le ascundă în declaraţiile sale de avere. Valul de acuzaţii şi arestări l-a ajuns recent şi pe fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea, pe fostul ministru al economiei Ion Ariton şi pe Adriean Videanu, dar şi pe Alina Bica, fost şef al DNA. Una din acuzaţii împotriva acesteia este că i-ar fi ajutat contra cost pe cei acuzaţi. Într-una din procedurile iniţiate de instituţia condusă de ea împotriva fostului ministru al economiei Adriean Videanu, l-ar fi ajutat să se «înarmeze» împotriva unor eventuale cereri de despăgubire”, a mai notat publicația citată.

sursa: paginaeuropeana.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate