Stiati de la ce vine prescurtarea popularului cuvant O.K.?

in Curiozitati

Cea mai populara teorie este ca OK vine de la „oll korrect” (totul corect), o greseala intentionata de scriere a lui „all correct”. Era foarte popular prin jurul anului 1840 ca ziarele din Boston sa scrie cuvinte gresit intentionat pentru un efect umoristic.

Alta teorie este ca democratii din New York au adoptat abreviatia pentru a-si promova candidatul Martin Van Buren, care avea ca porecla Old Kinderhook.

 

Mai este o presupunere ca in timpul razboiului american in tabara era afisat pe un panou numarul de morti si normal cand nu era nici o pierdere omeneasca se afisa „0 killed”. Astfel s-a transformat „0 killed” in prescurtarea pe care o folosim si astazi O.K. ca fiind un lucru pozitiv.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*