Stii pentru ce este acest buton magic pe aspirator! Daca nu stiai deja atunci trebuie sa citesti asta!

in Curiozitati

Ne place sau nu, toți suntem nevoiți să dăm cu aspiratorul prin casă, iar de multe ori ne-am întrebat la ce folosește butonul care se află pe peria acestuia.

Cei mai mulți nu au aflat până acum utilitatea butonului, însă funcția acestuia este una care te ajută mult în timp ce faci curățenie. Butonul are rolul de a ”schimba” peria pentru două tipuri de suprafețe. La prima apăsare peria este folosită la curațarea covoarelor, iar la a doua pentru podele, spații netede. Tocmai din această cauză, cei care nu cunosc utilitatea butonului se chinuie să aspire și nu înțeleg de ce acest lucru nu le iese așa cum ar trebui scrie cancan.ro

Aspiratorul a fost inventat în 1860

61785338

Primul model de aspirator a fost inventat în 1860 de către Daniel Hess din West Union, Iowa și a purtat denumirea de „măturător”. Acea mașinărie avea o perie rotativă și un mecanism elaborat de furtunuri care să genereze absorbția prafului și mizeriei. În 1868, Ives W. McGaffey a inventat și patentat în Chicago primul aspirator manual care folosea principiile de vacuum pe care l-a denumit „Whirlwind” („vârtej de vânt”). Acest model era mai ușor și mai compact, însă mai dificil de manevrat, deoarece avea o manivelă care trebuia învârtită în același timp în care aspiratorul era împins pe podea. La 14 noiembrie 1898, John S. Thruman din St. Louis, Missouri a depus actele pentru a obține patentul pentru un aspirator pneumatic pe care l-a denumit „renovator pneumatic pentru covoare”. Patentul a fost acceptat la 3 octombrie 1899. Thruman a creat un aspirator pe bază de benzină pentru o mare companie care oferea servicii de menaj,General Compressed Air Company.
Despre englezul Hubert Cecil Booth se spune că ar fi cel care a inventat primul aspirator motorizat în 1901. Booth a creat un dispozitiv mare, care în primă fază a funcționat cu ajutorul unui motor pe ulei, iar mai târziu cu un motor electric, pe care l-a numit „Puffing Billy”. Principiul primului aspirator creat de Booth se baza pe aspirația aerului prin intermediul unei pompe și a unui filtru din pânză.

SPUNE-LE SI PRIETENILOR !

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.