Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Științificii desființează minunile lui Moise și demonstrează că profetul era sub influența drogurilor când a primit cele 10 porunci

in Articole

Una dintre misiunile științei este de a explica religia și de cele mai multe ori rezultatul analizei științifice anulează pur și simplu convingerile credincioșilor. Este și cazul profetului Moise, transformat astăzi de cercetători într-un simplu om cu ceva mai multe cunoștințe în rândul poporului.

Benny Shanon, profesor la Departementul de psihologie cognitivă la Universitatea Ebraică din Ierusalim, afirmă că Moise era sub influența drogurilor în momentul în care ar fi primit cele 10 porunci de la Dumnezeu. Cercetătorul explică că în riturile religioase ale israeliţilor, evocate de Exod, în Biblie, consumul de substanţe psihotrope era obişnuit.

„În ceea ce-l priveşte pe Moise la Muntele Sinai, a fost vorba fie de un eveniment cosmic supranatural, în care nu cred, fie de o legendă pe care, de asemenea, nu o cred, fie, în fine – şi e foarte probabil – de un eveniment care i-a adus laolaltă pe Moise şi poporul evreu, sub efectul stupefiantelor”, a afirmat profesorul la radioul public israelian.

Pornind de la imaginea biblică a ”tufişului în flăcări” şi arborele cunoaşterii din Grădina Raiului, profesorul precizează că există, în regiunile deşertice din Sinaiul egiptean şi în Neghevul israelian ierburi şi plante halucinogene, care mai sunt şi acum utilizate de beduini. Mai precis, tufișul în flăcări era ”acacia”, un arbore ale cărui frunze conţin o substanţă halucinogenă cunoscută sub numele de ,,dimetiltriptamină”. În consecință, marele profet Moise ar fi fost sub influența acestui drog ăn momentul în care i-au fost arătate cele 10 porunci ale lumii.moise-profet

De asemenea, despărțirea apelor Mării Roșii are o explicație simplă. Bruce Parker, profesor la Institutul de Tehnologie Stevens din New Jersey, afirmă că Moise avea cunoștințe despre cum se formau mareele în acea zonă şi s-a folosit de flux şi de reflux pentru a-şi salva poporul evreu de armata faraonului.moise-2

Parker explică că locul unde Moise a făcut minunea este actualul Golf Suez, unde în timpul refluxului, apa se retrage complet şi fundul mării rămâne uscat timp de câteva ore, suficient pentru ca oamenii să treacă pe partea cealalată. Apoi apa se întoarce brusc. Marele profet cunoștea aceste aspecte și astfel a reușit nu doar să își salveze poporul, ci a impresionat transformând cu iscusință cunoștințele sale în minune dumnezeiască.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate