Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

STOP DROGURILOR! În lumea drogurilor și mintea consumatorului

in Articole

Drogurile constituie una dintre cele mai grave probleme ale omenirii, eradicarea acestora fiind unicul motiv pentru care organizații din toată lumea și-au unit forțele într-un singur obiectiv comun. Inclusiv în scopuri terapeutice, prin droguri oamenii au cunoscut plăceri care nu au putut fi înlocuite de altceva, fapt care face să apară dependența și care duce la crearea dezordinii în viața personală, profesională, de familie și nu numai. “Am vândut tot. Frigider, televizor, haine, am furat bani şi aur din casă. Doar pe ai mei i-am jefuit, de la alţii nu am furat. Drogatul primeşte la început doze gratis. Cel mult pe datorie şi atunci când eşti client vechi, pe care ştie oricând de unde să-l ia. Am încercat să mă las, am fost internat de nu mai ţin minte de câte ori”, mărturisea pentru Libertatea, Dragoș, un fost deținut și depedent de droguri.

Cei mai mulți cad în capcana drogurilor din curiozitate, o curiozitate care îi înlănțuie rapid și le schimbă total percepția asupra realității. Fără excepție toți consumatorii spun la început că nu sunt dependenți, că se pot lăsa oricând, că doar ”se bucură” din când în când și de alte plăceri, pentru că viața e plină de provocări și experiențe care trebuie trăite, însă ceea ce refuză dependentul să creadă este faptul că se distruge singur. De altfel, un dependent de droguri va răspunde întotdeauna afirmativ la întrebarea: Ți-e frică de moarte?, însă niciodată nu va conștientiza capcanele consumului de droguri.

Dacă diavolul, care este numai răutate şi este tatăl minciunii, poate să te facă să simţi acele stări pe care le trăiam, îmi închipui cum este să trăieşti printre sfinţi în Împărăţia lui Dumnezeu!”. Aceasta a fost explicația unei consumatoare de heroină, Oana, conștientă de dependența sa. Prima priză a luat-o la o petrecere, apoi au urmat alte petreceri unde heroina și ecstasy-ul erau pe post de aperitive, mai ales că tânăra făcea parte dintr-un cerc de prieteni cu o situație materială excelentă. După o lungă noapte scăldată de droguri și alcool, Oana și-a părăsit prietenii și soțul fără a se întoarce vreodată înapoi și s-a vindecat de consumul de droguri. A pus totul pe seama lui Dumnezeu despre care spune că ”a scos-o din iad”.

Cele mai frecvente efecte ale drogurilor, pe termen scurt, sunt somnolența, apatia, creșterea apetitului, dificultăți în percepția timpului, scăderea capacității de concentrare și de memorare, pierderea capacității de coordonare, accelerarea bătăilor inimii, înroșirea ochilor, absența inhibițiilor, halucinații și neliniște. Pe termen lung însă apar boli precum cele pulmonare și cancerul. De asemeni, sunt foarte dese cazurile de infectare cu HIV după ce s-a folosit aceeași seringă, ori s-a practicat relații intime fără protecție cu necunoscuți. Pe de altă parte, dependența, nevoia urgentă de a consuma, duce deseori la creșterea dozei fără conștientizarea faptului că poate fi letal.

Dependentul care nu își permite o doză va face totul pentru a găsi banii necesari. Începe prin a se împrumuta la apropiați, apoi își vinde bunurile proprii, pe ale familiei, după care va fura, femeile ajung să își vândă corpul, iar în cel mai rău caz dependentul ucide. Partea bună a lucrurilor este faptul că dependența de droguri poate fi vindecată. În cazul Oanei vindecarea a venit prin propria voință, însă cei mai mulți consumatori vor fi privați de ambiția de a se lăsa. În ajutorul lor vin medicii, specialiștii care își vor dedica timpul să elibereze corpul și creierul de patima bolnavă a drogurilor. Din fericire, banii nu sunt o problemă, există o mulțime de programe gratuite, special create în cadrul cărora până și voința se poate învăța. Nu există dependent care să nu își dorească să scape din lanțurile drogurilor, care să nu conștientizeze, fie și pentru o secundă, că nu e bine ceea ce face. Nu există dependent de droguri care să nu își dorească o viață normală, iar cei mai mulți recunosc asta după o perioadă de consum frecvent.
DĂ-I SUFLETULUI TĂU VIAȚĂ NU DROGURI!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate