Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stranii coincidențe în Italia. Un 24 august blestemat, pedeapsă pentru păcătoși

in Articole/Curiozitati

Cutremurul devastator din Italia a făcut sute de victime, până acum înregistrându-se 250 de morți și aproape 400 de răniți. Printre ei și 5 români, iar alți 18 sunt dați dispăruți. Dincolo de tragedie, ziua de 24 august este una cu istorie în Italia, care aduce cetățenilor amintiri sumbre. Istoria se repetă, iar între ruinele distrugerii pare că domnește un blestem.cutremur italia

La 24 august în anul 79, orașele romane Pompei și Herculaneum sunt rase de pe fața pământului. După secole în stare latentă, vulcanul Vezuviu a erupt și a luat ca bir mii de vieți. Numai în prosperul Pompei trăiau peste 20.000 de oameni. Vezuviu a așternut un covor impunător și gros de material vulcanic și noroi, iar istoria a rămas îngropată până în secolul XVIII, când arheologii au descoperit ruinele celor două orașe și tot odată dovezi incontestabile ale civilizației romane, ceea ce a contribuit semnificativ la scrierea paginilor de istorie.pompei

Puterea naturii este fără îndoială cea mai devastatoare, iar bătrânii lumii vorbesc deseori de natura-mamă ca de o forță divină care își varsă mânia pe oameni prin calamități.

Zonele cele mai afectate de cutremure din Italia sunt Amatrice și Accumoli, cunoscute ca regiuni cu un înalt grad de seismicitate. Carlo Tiberij, un jurnalist italian, vorbește în special de cutremurul petrecut în octombrie 1639, când casele oamenilor din Amatrice și Accumoli au devenit una cu pământul. Se vorbește atunci pentru prima dată de o istorie care se repetă și de un blestem fără leac căzut pe capul oamenilor păcătoși.

”Atâta rău într-o singură zi (…) din cauza desfrâului oamenilor și păcatelor. De ce Dumnezeu vrea să ne purifice cu o așa oribilă pedeapsă?”, se arată într-o lucrare publicată de Carlo Tiberij.

Seismologii sunt de altă părere și nu cred în coincidențe stranii. De incidentele devastatoare se face vinovată natura, fără alte influențe paranormale. Cu toate acestea, oamenii locului vorbesc de ceva mai mult decât de o răzvrătire a naturii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate