Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Student la Academia de Poliție trimis acasă în stare vegetativă după o brutală pedeapsă aplicată de profesori

in Evenimente/Extern/Stiri online

Un tânăr de 24 ani se află în stare vegetativă după ce a fost supus unei brutale pedepse în cadrul școlii de Poliție “Sgop. José Emilio Castillo Solís” din Ecuador. Academia este cunoscută ca fiind una dintre cele mai dure școli, unde elevii sunt mai mult umiliți decât instruiți.

Luis Ch., astăzi în vârstă de 24 de ani, și-a dorit încă de mic să reprezinte legea. Pentru admiterea la Academia de Poliție tânărul s-a pregătit intens încă din adolescență, convins de pasiune, dar și de ambiția de a se autodepăși.
Imediat după admitere, tânărul s-a făcut remarcat ca fiind un elev sârguincios și cu toate acestea, a cunoscut severitatea profesorilor în timpul orelor de instructaj, o severitate care l-a transformat în ”legumă”.

Din cauza neîndeplinirii unui obiectiv, Luis Ch. a fost pedepsit să execute exerciții fizice dure fără oprire timp de câteva ore și obligat să bea 12 litri de apă pe parcursul pedepsei. Tânărul s-a prăbușit la pământ și a ajuns în stare de inconștiență la spital. Investigațiile medicale ulterioare au stabilit că Luis Ch. suferă de hidrocefalie (acumularea anormală de lichid cefalorahidian (LCR) în cavitățile creierului determinată de anomalii de circulație sau de reabsorbție).

Medicul neurolog, Ramiro Lopez a explicat că efortul fizic exagerat și cantitatea de lichid prea mare, pe care a fost obligat tânărul să o bea, a mărit considerabil presiunea în creier, ceea ce inevitabil a fost favorabil dezvoltării bolii. De asemenea, se menționează că cel mai probabil tânărul avea deja probleme de sănătate. Cu toate acestea, analizele medicale făcute în timpul admiterii la Academie arată că Luis era perfect sănătos.

De-a lungul timpului, împotriva centrului “Sgop. José Emilio Castillo Solís” din Ecuador s-au depus mai multe plângeri din partea familiilor elevilor, care susțin că tinerii nu sunt instruiți pentru a deveni buni polițiști, ci sunt umiliți și supuși abuzurilor de tot felul.

Elsie Monge, reprezentant al unei organizații care apără drepturile omului, a reclamat în mai multe rânduri metodele abuzive și umilitoare folosite de școlile de profil care pregătesc viitorii polițiști și militari.elsie monge Monge amintește de un grup de 100 de tineri, elevi ai unei Academii de Poliție din provincia Manabi, care au fost dezbrăcați pe jumătate și băgați într-un tunel îngust, după care au fost aproape asfixiați cu gaz.tunel gaz poli

Potrivit presei internaționale, toate plângerile au fost investigate de autorități, dar în niciun caz nu s-au luat măsuri legale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate