Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Studentă de 20 de ani diagnosticată cu o boală extrem de rara. A intrat în COMĂ peste noapte, după ce s-a plâns de banale dureri de cap.

in Spiritualitate

Teodora Tudose are nevoie de sprijinul semenilor

O boală rară a transformat o studentă curajoasă la Drept, viitoare judecătoare, într-un om firav, ţintuit pe un pat de spital. Teodora a mers la doctor doar cu dureri de cap. Şi în trei zile, a intrat în comă. Suferă de o formă rară de encefalită autoimună, al doilea caz din România şi, aici, în ţară, nu are şanse de tratament.

Teodora Tudose, o studentă de 20 de ani, din Buzău, suferă de encefalită autoimună, boală foarte rară care, în acest moment, poate fi tratată numai în străinătate. Familia şi colegii ei au declanşat o campanie de strângere de fonduri pentru transferul în străinătate.

Teodora este în comă de peste două luni şi suferă de encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA şi anticorpi AMPA, un caz foarte rar despre care medicii spun că este al doilea din România. Tânăra luptă în fiecare zi să trăiască şi a trecut deja peste multe momente în care i s-a spus că nu mai are şanse de salvare.    Buzoianca, fostă elevă a Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, a avut primele semne ale cumplitei boli la sfârşitul anului trecut. Dintr-o tânără fără probleme de sănătate a ajuns în numai câteva zile să fie menţinută în viaţă de aparate.

Se află de două luni în stare de comă indusă, cu imunitate zero, internată la spitalul Elias din Bucureşti, secţia terapie intensivă.   Familia tinerei din Buzău a aflat că în străinătate sunt cel puţin două clinici performante, în Austria şi Spania, unde Teodora ar putea beneficia de un tratament menit să-i redea şansele la viaţă. De aceea, prietenii şi rudele au demarat o campanie de strângere de fonduri, suma necesară pentru transferul la o clinică din afara ţării fiind de 15.000 de euro.

”La sfârşitul lunii noiembrie, se văita de dureri de cap, dar am pus pe seama unei simple răceli pentru că vorbim despre un copil care nu a avut niciodată probleme de sănătate. Am fost la Floreasca, unde au declarat suspiciune de encefalită, iar după analize mai amănunţite au stabilit că este encefalită virală. Asta s-a întâmplat pe 1 decembrie. Ne-au trimis imediat la Balş iar la trei, patru zile de la internare, i-a fost administrat tratament pentru encefalită virală la care nu a reacţionat în bine deloc. Pe 4 decembrie a făcut primele convulsii. Ni s-a spus că este o boală extrem de rară. Sunt şanse de vindecare la clinici din Spania şi Austria, însă numai costul avionului depăşeşte 15.000 de euro”, ne-a declarat Carmen Tudose, mama tinerei.”

Medicii de la Spitalul Elias au făcut tot posibilul să trateze infecţiile, pentru ca fata să poată fi transportată în străinătate.

E singura ei şansă de a supravieţui iar părinţii se roagă să facă rost de bani pentru a-şi vedea singurul copil salvat, până nu e prea târziu.

Familia are nevoie rapidă de 15.000 de euro pentru a-i asigura transferul la una dintre clinicile din străinatate, urmând ca alte sume de bani să fie necesare pentru tratament şi recuperare.    Cei care o pot ajuta pe tânara buzoiancă o pot face donând orice sumă de bani în contul: RO86BTRLRONCRT0212392801 deschis pe numele Tudose Leonard Ramon. DOCUMENTE DOVEDITOARE AICI

Mulțumim pentru sprijin conducerii Facultății de Drept din cadrul Unversității din București, dar și tuturor persoanelor…

Posted by Alături de Teo on 13 Februarie 2017

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate