Stupul vertical (RA-1001 şi ICA-1)

in Agronomie

Stupul vertical se compune din: fund (soclu); un corp; magazine; capac.

Diferă faţă de celelalte două tipuri prin posibilitatea adăugării corpurilor de tip magazin, cu rame de dimensiuni reduse la jumătatea celor normale. Corpurile magazin sunt similare corpurilor obişnuite, dar dimensiunile înălţimii lor sunt reduse la jumătate. În cazul stupului vertical, ramele corpului obişnuit vor avea dimensiunile de 435 x 300 mm, iar cele ale corpului magazin de 435 x 162 mm. Corpul şi magazinele sunt confecţionate din cherestea de răşinoase şi au grosimea de 33 mm. Ventilaţia se realizează prin plasele metalice ale capacului, amplasate pe pereţii din spate şi din faţă ai acestuia.

Hrănirea se realizează prin intermediul podişorului, care este triplu compartimentat, realizat dintr-o ramă de lemn, cu fund de P.F.L., impregnat cu parafină, în care se pune siropul. Accesul în podişor se realizează printr-un orificiu circular, iar între compartimente prin intermediul unor fante.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.