Submarinul american USS Michigan a sosit în Coreea de Sud în ziua în care Coreea de Nord aniversează 85 de ani de la înființarea armatei populare coreene

in Articole/Extern/Stiri online

Pe fondul tensiunilor dintre SUA și Coreea de Nord și ținând seama de faptul că ori de câte ori au loc sărbători importante pentru nord-coreeni acestea sunt marcate, după cum ne dovedesc acțiunile din trecut de la evenimente similare, prin teste cu rachete, în Peninsula Coreea a sosit submarinul nuclear USS Michigan care transportă 154 de rachete de croazieră Tomahawk. Înarmat cu rachete tactice și dotat cu capacităti superioare de comunicații, Michigan este unul dintre cele patru submarine din SUA încărcat cu rachete nucleare, ca parte a strategiei nucleare americane.
Submarinul nuclear se alătură unui grup de nave de luptă condus de portavionul Carl Vinson și urmează să ia parte la exerciții militare împreună cu acesta.
Duminică dimineață, Coreea de Nord a anunțat că este pregătită să-și demonstreze puterea militară prin scufundarea portavionului USS Carl Vinson.
Luni, președintele american Donald Trump a declarat vizând Coreea de Nord:”Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună noi sancțiuni, mai dure”, fiind prima oară când se spune clar”sancțiuni”, în trecut vorbindu-se doar de „măsuri suplimentare”.
Prezența în zonă a submarinului nuclear USS Michigan este menită să trimită un mesaj puternic Phenianului.

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play